Minä

Osana elämään kuuluu vahvasti pelaaminen. Pelit ovat olleet osa harrastuksia aina 90 -luvun alkupuolelta asti. Ajatus pääsääntöisesti peliaiheisiin keskittyvästä blogista on ollut jo vuosia. Harmittelen vieläkin ettei aikoinaan tullut pidettyä blogia pelatuista peleistä. Varsinkin Final Fantasy XI Online roolipeliin käytetyt vuodet olivat todella antoisia ja siinä maailmassa vietetystä ajasta olisi mukava ollut tänä päivänä lukea. Nyt yritänkin tämän asian korjata ja saada jonkinlaista tekstiä aikaan peleistä, pelaamisesta ja elämästä yleensä. Myös elektroniikka on kiinostanut aina, joten siitäkin aiheesta varmasti juttuja eksyy listaan. Blogi ei siis tule keskittymään vain ja ainoastaan täysin pelaamisen ympärille, vaan joukkoon tulee eksymään tekstejä kaikenlaisista minua kiinnostavista asioista sekä tuntemuksista (valituksista). Jälkeenpäin on hyvä yrittää muistella asioita, mutta muistini on vain tavattoman lyhyt. Asioiden yksityiskohtainen muistaminen ei ole helppoa ja toivonkin tulevaisuudessa tämän "muistikirjan" helpottavan menneiden asioiden muistamista.

Oma pelaaminen juontaa juurensa lapsuuteen ja "vanhaan kunnon" NES aikaan sekä Super Mario Bros seikkailuihin. Välissä on ollut PlayStation, PC, N64 ja GameCube pelejä. Nämä pelikoneet olen omistanut tai edelleen omistan. Kavereilla myös välistä jääneiden konsolien peleihin tutustunut, mutta nykyään kotona pyörivät vain PS3, Wii, PC ja uusimpana tulokkaana Xbox360 (heinäkuu 2012). Muut ovat päätyneet kiertoon tai pölyttyvät kaappien täytteenä. Käsikonsolit olen sivuuttanut osittain tarkoituksella. Pelejä tulee nykyisin aivan liikaa, eikä kaikkia haluamiaan pelejä ehdi millään pelaamaan. Kokonaisen konsolin hankkimatta jättäminen onkin varsin helppo keino rajata pelattavia pelejä.

Pelisarjoista rakkain on varmasti Zelda. Kyseisen sarjan pelit on tavalla tai toisella tahkottu läpi käsikonsoleiden Zeldoja lukuun ottamatta. Kaikkien aikojen paras, millekään pelikoneelle julkaistu peli on edelleen mielestäni Ocarina Of Time sekä heti perässä Majora’s Mask (Zelda sarjaa siis molemmat). Sitä seikkailua ja varsinkin tunnetta minkä nämä pelit aikoinaan tarjosivat, ei ole yksikään toinen peli vielä onnistunut tavoittelemaan. Toinen sydäntä lähellä ollut sarja on edellä mainittu Final Fantasy. Oma ensikosketus sarjaan tapahtui Final Fantasy 8 tiimoilta ja tästä lähti ketju, jonka aikana seiskasta eteenpäin pelattu kaikkia pääsarjalla numeroidut pelit. Tietysti myös putkimies Mario on luonnollisesti useilla eri peleillään auttanut tyydyttämään pelinälkää. Uudemmatkin sarjat kuten GTA, Uncharted, Assasin’s Creed, ja Mass Effect ovat tulleet ajan saatossa tutuiksi. Olenkin lähinnä yksin pelaaja. XI Online oli kosketukseni massiiviseen verkkopelaamiseen. Se vie kuitenkin niin paljon aikaa, ettei ole mahdollisuutta tai halua enää uhrata yhdelle asialle samaa määrää tunteja elämästä. Nautinkin pelaamisesta silloin kun itse haluan ja tallennan kun on tarpeen lopettaa.

Pelejä on aina riittänyt ja tulee varmasti riittämään, joten materiaalia kyllä tähänkin blogiin riittää. Saanko itseni viritettyä kirjoittamaan onkin sitten toinen tarina. Toivottavasti ei enää viiden vuoden kuluttua tarvitse harmitella ettei tullut tallennettua ajatuksia mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti