tiistai 26. huhtikuuta 2016

Mirror's Edge Catalyst Beta (PS4)


Yleensä ei tule Beta testeihin osallistuttua, mutta Mirror’s Edgen suhteen tuli tehtyä poikkeus. Ensinäkin sen vuoksi, että kyseessä ei ole moninpelibeta, mutta myös sen vuoksi, että peli kiinnostaa varsin paljon.

Vaikka ensimmäinen Mirror’s Edge ei tarjonnutkaan minulle aivan sellaista hekumaniaa, mitä monelle muulle. Tutustuinkin tekeleeseen vasta myöhemmin, joten uutuudenviehätys kenties oli osittain kaikonnut. Erityisesti pelin alkupuoli oli mukaansatempaavaa, varsin tyylikästä ja erilaista pelattavaa. Uuden Catalystin Beta antoi maistiaisen tulevasta ja näyttää vahvasti siltä, että pelissä on tehty asiat nimenomaan oikein. Pelaaminen on vapaampaa ja toiminta on suoraviivaista, mutta kuitenkin yksinkertaista. Muutaman napin taakse on pääsääntöisesti saatu hyvin toteutettua ainakin alkupuolen liikkeet ja hahmolla on paljon kehitettävää kokemuksen karttuessa. Uusia liikkeitä ja taitoja kehitetään pelin edetessä, kuten esimerkiksi alussa kyky jatkaa sulavaa liikettä korkealta tipahtaessa pyörähdyksen avulla.

Pääjuonen lisäksi mukana näyttäisi olevan avoimesta maailmasta tuttua, kerättävän tavaran löytämistä sekä eri sivuhahmojen tarjoamia toimeksiantoja.

PS4:n Beta toimi sulavasti, vaikkakin latausajat olivat hetkittäin pitkiä. Varsin iso kokonaisuus, jota en edes halunnut pelata loppuun. Betan peruteella odotan kuitenkin peliä kenties vieläkin suuremmalla innolla, enkä vähiten sen vuoksi, että uusi Mirror’s Edge näyttää olevan visuaaliselta anniltaan myös todellista silmänkarkkia. Kokonaan betaa en siis viitsinyt pelata, joten pidetään jännitys tulevassa kesässä ja varsinaisen pelin julkaisussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti