torstai 5. marraskuuta 2015

Sugoi - peliluola Helsingissä


Malmi. Ala-Malmi. Ala-Malmin teollisuusalue? Kävelen tietä eteenpäin, jonka päässä näkyy vain mustaa ja tien laidasta erottuu umpikuja-liikennemerkki. Päästyäni lähemmäs tie kääntyykin jyrkästi vasemmalle ja talon kulman jälkeen eteen avautuu tie, jonka vieressä teollisuushalleja. Jatketaan matkaa kunnes päädytään Ormuspellontien numero 12 kohtaan. Mitä nyt? Vieressä on vain pelti- ja betonihalleja sekä syksyn pimeys. Kirpputori kyltti näkyy ison teollisuushallin päädyn seinässä, joten tähyilen toiselle puolelle hallia, josta pitäisi löytyä auki oleva ovi. Hallin perällä tosiaan on ovi auki, joten suunnistan sinne. Edessä on pimeä portaikko, mutta valokatkaisija onneksi löytyy oven suusta. Kapuan ylös toiseen kerrokseen ja portaiden loppupäässä alkaa kuulumaan tuttuja ääniä. Olen löytänyt oikeaan paikkaan.

Päädyin Suigoi nimiseen pelihalliin. Noin kolme viikkoa sitten Helsingin Malmilla avattu pelihalli ei ehkä ole tyylikkäin ulkoapäin, mutta hallissa raikaa pelien musiikki ja kolikkopelien armoton rämpytys. Sugoissa 5 euron pääsymaksulla pääsee pelaamaan aina 90-luvulta lähtien tuttuja kolikkopelejä ja löytyy joukosta myös uudempiakin koneita. Pelit ovat freeplay-tilassa, joten pelata voi pelkän sisäänpääsymaksun hinnalla niin paljon kuin jaksaa. Hallista löytyi monia mielenkiintoisia pelejä, mutta tällä kertaa mielenkiinnon veivät vahvasti F-zero AX ja sen jälkeen rytmipeli Beatmania IIDX 17 Sirius. Paljon muitakin koneita tuli kokeiltua aina eri tappelupeleistä banaanitatilla pelattavaan Super Monkey Ballin.

Vaikka paikka on hieman syrjässä, niin Malmin asemalta sinne kävelee vain reilu 10 minuuttia, eikä autollakaan paikalle ole kovin vaikea löytää. Tungostakaan ei ollut ainakaan vielä, joten pelaamaan pääsee helposti heti.

Katso lisätietoja ja ajantasainen pelivalikoima Sugoi Oy:n sivuilta ja käy tutustumassa! Tätä oli pelaaminen aikanaan erityisesti Japanissa, eikä pelihallit ole sieltä tietääkseni kadonneet tyystin vieläkään. Hienoa että moista kulttuuria on tullut nyt myös Helsinkiin.

Luola löytyy osoitteesta Ormuspellontie 12, 2. kerros, 00700 Helsinki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti