keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Paavi teki sen!


Paavo ”Paavi” Niskala teki sen. Antaa Microsoftin tiedotteen puhua puolestaan:

HELSINKI, Suomi 28.10.2015 - Sunnuntaina 25.10. alkanut videopelimaraton päättyi eilen tiistaina 27.10. onnellisiin tunnelmiin, kun Paavo ”Paavi” Niskala teki uuden GUINNESS WORLD RECORDS -maailmanennätyksen pelaamalla Halo-pelejä Xbox One -konsolilla yhteensä 50 tuntia ja 4 minuuttia. Guinnessin ennätyksen vahvisti Englannista Suomeen saapunut virallinen GUINNESS WORLD RECORDS -tuomari Fortuna Burke.

Halo 5: Guardians -hittipelin lanseerauksen kunniaksi järjestetyssä ennätystempauksessa pelattiin läpi yhteensä viisi Halo-peliä (Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 4 ja Halo 5: Guardians). Peliaikaa maailmanennätysmies Paavo Niskalalle kertyi yhteensä 43 tuntia ja 16 minuuttia ja taukoja hän piti Guinnessin sääntöjen mukaisesti yhteensä 6 tuntia ja 48 minuuttia. Lopulliseksi GUINNESS WORLD RECORD -ennätysajaksi merkittiin 50 tuntia 4 minuuttia.

”Olisin voinut jatkaa vielä pelaamista,” sanoi Paavo Niskala maailmanennätyksen tehtyään. ”Pallo on nyt haastajilla - ainakin seuraavan Halon julkaisuun asti.”

Paavon ei tarvinnut pelata yksin Kauppakeskus Forumissa järjestetyssä ainutlaatuisessa tapahtumassa, koska useat julkkisvieraat ja tähtitubettajat kävivät kannustamassa ja pelaamassa hänen kanssaan. Lisäksi paikan päälle Helsinkiin saapui kahden päivän aikana satoja ihmisiä kannustamaan Paavoa ja koko tapahtuma lähetettiin suoratoistona Internetiin, jossa tuhannet fanit seurasivat ja kannustivat häntä ennätysyrityksen ajan. Twitterissä ja Instagramissa ennätyksestä keskusteltiin aktiivisesti hashtagin #HaloWorldRecord voimin.

Kyseessä on virallinen GUINNESS WORLD RECORDS -ennätys, jota varten Englannista saapui paikalle sitoutumaton tuomari Fortuna Burke. Lisäksi koko maratonin ajan paikalla oli useita virallisia todistajia, jotka raportoivat kaikesta näkemästään. Paavo sai pitää 10 minuutin tauon jokaista 60 minuutin pelaamista kohti. Käytännössä ennätyskandidaattimme sai pelata siis vaikka 6 tuntia yhtäjaksoisesti, ja pitää sitten tunnin tauon.

Tieteisseikkailuista ja videopeleistä pitävä Paavo on ollut Halo-videopelisarjan fani jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on pelannut ”Haloja” useita satoja tunteja kaikkien näiden vuosien aikana. Idea huimasta maailmanennätysyrityksestä syntyi syksyllä 2015 uuden Halo 5: Guardians -pelin julkaisun lähestyessä. Microsoftin Xbox-tiimi innostui ja lähti auttamaan Paavoa pelimaratonin järjestelyissä. GUINNESS WORLD RECORDS:lta selvisi, että maailmanennätykseen vaadittiin vähintään 24 tunnin Halo-pelimaraton, mutta kunnianhimoiselle suomalaisellehan se ei riittänyt, joten ennätys on nyt asetettu huimaan 50 tuntiin ja 4 minuuttiin.

Onnea vielä Paavi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti