maanantai 8. kesäkuuta 2015

Steamin hyvitykset toimii


Euro Truck Simulator 2 sai hiljattain lisäosana osia Skandinaviasta. Seurasin muutamia ETS2 Streameja Twitchistä ja kovasti teki mieli myös ajelemaan pitkin Euroopan teitä. En omista PC:tä, eikä konsoleille ole kyseistä peliä, joten otin riskin ostaessani pelin Macille. Kyllähän jotain vuosia sitten Witcherin pelaaminen onnistui samalla koneella, niin miksi ei tämäkin?

No eihän se sitten oikein toiminut. Ajaminen oli täyttä tuskaa ja esimerkiksi lastin hakeminen peruuttamalla haasteellista ruudunpäivityksen ollessa varsin olematon. Peli nyki ja tökki melkoisesti. Asetusten säätäminen hyvin alhaiselle tasolle toi mahdollisuuden pelin pelaamiseen ja hetken sitä kokeiltuani totesin, ettei tämä ole kuitenkaan enää kivaa. Peli myös näytti erittäin karulta asetusten pudottamisen jälkeen.

Aikaa meni muutama viikkoa ja kovasti pelimediassa uutisoitiin Steamin hyvityskampanjasta, joka on käynnistynyt palvelussa. Pelin oston jälkeen on 2 viikkoa aikaa palauttaa peli mistä tahansa syystä ja saada rahat takaisin, jos peliä on pelattu alle kaksi tuntia. ETS2:n pelikello näytti noin puolitoista tuntia ja vaikka ostosta oli jo vajaa kuukausi, niin ajattelin kokeilla onnistuuko palautus. Eihän tuolloin palvelusta ollut mitään tietoa, joten en sitä voinut käyttää silloin.

Nyt muutamia päiviä myöhemmin sähköpostiin tuli viesti, että pelin summa on hyvitetty. Hetkeä myöhemmin PayPal ilmoitti rahansiirrosta. Toden totta. Sain rahat takaisin pelistä, josta olin alkuun innoissani, mutta en pystynyt sitä kuitenkaan käytössäni olevalla koneella pelaamaan. Mac-versiosta ei ole edes demoa, joten koin tämän hyvityksen hyvin oikeudenmukaiseksi ja osoitti ainakin rehellisissä tapauksissa järjestelmän toimivan. Toivottavasti järjestelmää ei aleta käyttämään hyväksi ja pelaamaan pelejä nopeasti läpi, joista siteen halutaan hyvitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti