sunnuntai 17. toukokuuta 2015

MoonTV ja Witcher 3 iltapäivä


MoonTV järjesti neljän tunnin Witcher 3 ennakkopelaamiseen keskittyvän tilaisuuden Helsingin ravintola Buzassa. 16 henkilöä oli saanut osallistumisoikeuden kyseiseen tapahtumaan ja itse olin heistä yksi onnekas. 

Kahden tunnin ajan pääsi pelaamaan tiistaina julkistettava The Witcher 3: Wild Hunt peliä. Aloitin aivan alusta, joten käytännössä kävin pitkää opetusosuutta läpi, joka alun taisteluopetusten jälkeen on sidottu etenemiseen pelissä. Pelaaminen ja peli maailma nojautui vahvasti Witcher 2 tyyliseen olemukseen, joten sitä ennestään pelanneet ovat varmasti kuin kotonaan. Maailma on erittäin värikäs, eli varsin iso vastakohta sille, mitä ensimmäinen peli oli aikanaan.

Tarinapuolesta en osaa mitään sanoa, koska pelin luonteeseen kuuluu pelimaailmaan uppoutuminen sekä hahmoihin syventyminen. Kokeiluiltapäivän puitteet eivät tähän suoneet kovinkaan hyviä olosuhteita. Aluksi pelasin videotykillä, jonka kuva oli erittäin haalea ja tekstit vaivoin nähtävissä. Yleinen hälinä ympärillä ei myöskään auttanut keskittymään täysillä itse peliin. Tilaisuus tarjosikin siis loistavan tilaisuuden pelimekaniikan oppimiselle, jotta tiistaina voi täysillä keskittyä maailmaan, tarinaan, hahmoihin ja vain pelaamiseen.

Miekkoja on tuttuun tyyliin kahdenlaisia heti alussa ja vihollisen mukaan täytyy valita toimivampi varustus. Uutuutena ehti hieman tutustua varsijouseen, jonka käyttötarkoitus tosin jäi hieman epäselväksi. En saanut sillä juuri mitään aikaan. CD Project Red on vienyt peliä astetta laajempaan suuntaan ja ainakin kartalla pelialue näytti kiitettävän isolta. Raja tuli tosin vastaan ja peli pyysi kääntymään takaisin, kun alussa yritti ratsastaa tuntemattomaan.

Pelimaailma on täynnä kerättäviä kasveja erilaisten juomasekoitusten tekemiseen ja ainakin valikkojen perustella erilaisia kykyjä ja varusteita voi parantaa tietynlaisilla esineillä sekä hahmojen luona. Iso osa pelin taistelumekaniikkaa on siis edelleen taisteluun valmistautuminen, oikeanlaisten varusteiden päälle pukeminen, vihollista heikentävien ja itseä parantavien juomien valmistaminen sekä oikean taktiikan kuhunkin tilanteeseen oppiminen.

Teknisellä puolella kokeilussa ollut XboxOne versio näytti rullaavan hyvin, vaikka välillä tarinaa kuljettavien välipätkien aikana etenkin varjotekstuurit näyttivät vilkkuvan oudosti. Toki ensimmäistä kertaa konsoliversion liikkeessä ja käsissä nähtyäni voi taas todeta, että täysin sinisilmäisesti mainosvideoita katsoneen ja parhaan silmänkarkin haluava pelaajan on parasta suosiolla hankkia pelistä PC-versio. Hieman paremmalla televisiolla varustetussa pelipisteessä pelin visuaalista antia ei kuitenkaan voinut muuta kuin ihastella.

Witcher 3 kuitenkin näyttäisi olevan juuri sitä mitä itse ainakin peliltä odotan. Lisää vanhaa tuttua Witcheriä isommin, laajemmin ja monipuolisemmin, joka toivottavasti saa arvoisensa päätöksen. Alku ainakin tuo heti eteen juuri sen pienen yksityiskohdan, jota Witcher peliltä odottikin, alastomuutta. Yksi napinan aihe uudesta Witcheristä kuitenkin jo löytyi. Peli tulee nimittäin sisältämään aikaan sidottuja monivalintakeskusteluja, joka esimerkiksi The Walking Dead –pelisajran perusteella on todellinen syöpä pelimukavuuden suhteen. Onneksi ensimmäinen valinta ainakin oli helppo ja aikaakin oli ihan kohtuullisesti, mutta toivon totisesti, että joku tärkeä valinta pelissä ei ole laitettu äkkiä ja hätiköidysti tehdyn valinnan taakse.

Mielenkiinto peliä kohtaan pysyi siis vahvana ja tiistaina marssitaan heti hakemaan jo tovin varauksessa ollutta omaa kappaletta.  Iso kiitos siis koko MoonTV tiimille, Microsoftille ja Buzalle tapahtuman järjestämisestä. Tällaista tilaisuuksia saisi olla enemmänkin ja kenties hieman suuremmalle yleisölle. Toki rajattu osallistujamäärä tuo omalla tavallaan rauhallisemman tunnelman ja ennen kaikkea riittävästi aikaa osallistujille tutustua esillä olevaan peliin.

Alla vielä muutamia kuvia pelistä, tapahtumasta ja ihmisistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti