maanantai 19. tammikuuta 2015

Mario Kart 8


Wii U. Tuo olohuoneen syrjäinen tähti, joka ei vain pääse tarpeeksi esiin. Wii U on kuitenkin parasta party viihdettä, kuten Nintendolla on ollut tapana ja heti Mario Kart 8:n julkaisusta lähitnen tekele onkin maistunut kaveriporukalle oikein kunnolla.

Edellisestä pelaamastani MK-sarjan pelistä on jo tovi vierähtänyt. Mario Kart 64 oli aikanaan huikean hauskaa ja keräsi kaveriporukkaa yhteen useaan eri paikkaan. Jotenkin Nintendon ote kuitenkin lipesi tai elämässä vain tuli vaihe, jolloin MK-sarjaan ei tullut kosketua lainkaan. Esimerkiksi Wiin Mario Kart -versioon en ole tainnut koskea lainkaan taskukonsoleista puhumattakaan. Oli siis korkea aika päästää pikkumenopelit sekä Nintendon tutut hahmot valloilleen.

MK8 on taattua Nintendo-laatua. Peli pyörii sulavasti ja näyttää upealta. Tuttuja ratoja on ehostettu Wii U:n Mario Kartia varten ja joukossa on tietysti iso joukko täysin uusia ratoja.

Peliin on tuotu myös muutamia uusia aseita kuten toiset edestä syövä lihansyöjäkasvi. Myös legendaarinen sininen kilpi on mahdollista saada nyt torjuttua äänitorviasetta käyttäen.

Radat ovat monipuolisia ja hyvin suunniteltuja. MK8:n erikoisuutena ovat eräänlaiset painovoimamuuntimet radassa, joiden aikana autojen renkaat kääntyvät poikittain ja radan päällä ikään kuin leijutaan magneettisesti. Tämä mahdollistaa ratojen menemisen pystysuoraan tai vaikka täysin katossa.

Pelaamisen kannalta radan muuttumisella ei juuri ole merkitystä, eikä kallistuksia edes oikeastaan huomaan. Keskittyminen on niin tiukasti kiinni radassa ja vihollisissa, että visuaalista ulkopuolista karkkia on vaikea havaita. Toisin sanoen tuntuma on sama, oli auto sitten tukevasti maalla, kiipeämässä pystysuoraa ylöspäin tai sukeltamassa vedenalla.

MK on hippuviihdettä kavereiden kesken, mutta yksin sitä ei kovin paljon jaksa. Onlinepuoli on onneksi Wii U:n myötä tullut mukaan kunnolla kuvioihin ja kisoja voikin käydä verkossa muiden kanssa. Oikeat ihmispelaajat antavat huomattavasti kovemman vastuksen, kuin tekoäly, joka tosin sekin saattaa olla usein varsin armoton.

Vuoden lopussa julkaistun lisäsisällön kanssa pelattavaa riittää. Ratoja löytyy 40, joista 8 on DLC-paketin ratoja ja lisää on tulossa toiset kahdeksan toisen lisäsisältöpaketin myötä. 36 hahmon joukosta löytyy varmasti myös sopiva jokaiselle. Kaikki ei ole luonnollisesti heti auki, vaan kisoja ja cupeja täytyy voittaa, jotta lisähahmoja ja autojen varusteita saa avattua. Se jaksaakin ylläpitää yksinpelin mielenkiintoa hetken, mutta lopulta MK on sielultaan kotibileiden riemun ja kiroilun kiintopiste.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti