sunnuntai 7. joulukuuta 2014

The Walking Dead Season Two - Episodit 4 & 5 (PS3)


The Walking Deadin viimeiset jaksot on saatu vihdoin pelattua. Peli jatkuu hyvin vahvasti edellisen jaksojen kaltaisena, vaikka viimeisessä osassa varsinainen toiminta onkin erittäin harvassa. Pelisarjan loppu keskittyy erittäin tiukkojen ja vaikeiden valintojen tykittämiseen armotonta tahtia. Painopiste onkin siis täysin ilmisuhdedraaman sekä mukana olevan ryhmän kireiden suhteiden selvittämisessä.

Teknisesti Walking Deadin toinen kausi oli kokonaisuudessaan ailahteleva. Dialogit alkoivat jatkuvasti ennen kuvan tulemista ja karmivaa tökkimistä on havaittavissa tasaiseen tahtiin. Vaikka pelin grafiikka on hienoa ja näyttävää maalauksellista taidetta, niin PS3 tehojen tulisi kyllä riittää helposti tällaisen pyörittämiseen. Kehittäjä ei ole kuitenkaan oppinut tekemään peliään edes kahden tuotantokauden aikana kunnolla ja tekninen hiomattomuus syö hieman ikävästi pelinautintoa.

The Walking Deadin ensimmäisestä osasta pidin varsin paljon kokonaisuutena ja nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut jäädä hyvin siihen. Toinen osa ei tarjoa varsinaisesti mitään muuta, kuin jatkuvia valintoja ja hermonkiristyksiä omasta mielestä lopulta vääriin lopputuloksiin johtaneisiin asioihin. Vaikutusvaltaa pelaajalla ei ole vaikka niin annetaan ymmärtää. Tarina etenee tiettyjen ennalta sovittujen kiintopisteiden välillä, eikä niistä pääse eroon vaikka kuinka yrittäisi viedä asioita toiseen suuntaan.

Toinen kausi oli toki hyvä ja mielenkiintoinen, mutta kuten edellä todettua, niin olisin sen tosiaan voinut jättää kokematta. Ensimmäisen kauden tapahtuvat nivoutuivat lopussa tyydyttävään loppuun ja peli olisi voitu jättää siihen. Sitä kuitenkin päätettiin jatkaa, eikä lopputulos tarinallisesti ole ainakaan minua kovinkaan paljon miellyttänyt. Jos siis harkinnassa on toisen kauden pelaaminen, niin voisin suositella mieluummin jotain toista peliä. Jos välttämättä taas haluat enemmän kiperiä kysymyksiä ja vaikeita valintoja, sekä turhautumisen tiedosta siitä, että lisää on tulossa, niin go for it!

Kaikki The Walking Dead: Season Two tekstit tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti