keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kirjastolta apua pelitulvaan

Marraskuu on pelaajalle karmaisevaa aikaa, mutta toisaalta taas mitä parhainta. Isot peliyhtiöt puskevat massiivisia pelejä liukuhihnalta markkinoille ja jopa samalta yhtiöltä usean pelin voimin, kuten Ubisoft AC ja Far Cry –sarjan peleillään. Siis, LIIKAA PELEJÄ!

Työssäkäyvän ja edes vähän muutakin harrastavan ihmisen aika yksinkertaisesti ei riitä kaikkeen lompakon kestävyydestä puhumattakaan. Arkeen löytyy kuitenkin tässä tapauksessa helpotusta varsin läheltä ainakin PK-seudulla.

Jo muutama vuosi sitten kuulin ensimmäisen kerran Helsingin kaupungin kirjastopalvelusta, joka voisi kiinnostaa myös pelaajan näkökulmasta. Kyseessä on tietysti pelien lainaaminen kirjastosta.

2014 marraskuun pelitulvan keskellä innostuin myös itse vihdoin kokeilemaan palvelua ja se sai minusta heti uuden ystävän.

Homma lähtee käyntiin HelMet.fi sivustolta, johon rekisteröidytään kirjastokortin avulla. Kortin saa tietysti kirjastosta. HelMetin tietokannasta etsitään sitten haluttua peliä. Niitä on saatavilla varsin mukavasta ja jopa uusia tekeleitä, kuten Thief, Destiny tai oma ensimmäinen pelilainani, Middle-Earth: Shadow of Mordor.

Suomi on PlayStation maa, joten varaustilanteissa näkyy erittäin hyvin PS4:n ylivoima. Mordorin PS4-versiosta on tätä kirjoitettaessa varauksia 25 kpl ja XboxOne-versiosta 4 kpl. XboxOne omistajat tulevat siis saamaan pelinsä kirjaston kautta käyttöön paljon nopeammin ja omat tulevat varaukset on myös tehty XboxOne-versioista.

Pitkät jonot voivatkin olla ikävä este, jos pelin haluaa heti. Tulen eniten haluamani pelit jatkossakin ostamaan kaupasta, mutta iso osa peleistä jatkossa varmasti jää suosiolla myöhemmäksi, joko kokonaan tai kun ne kirjastosta on varaustilanteen mukaan saatavissa.

Noutoaika varauksen omaan kirjastoon tullessa on 1 viikko ja laina-aika 2 viikkoa. Varauksesta veloitetaan 50 senttiä noudon yhteydessä. HelMet-sivuston kautta varauksen voi myös uusia, jos lainatulle tuotteelle ei ole varauksia.

Erittäin toimivaa ja hyvää palvelua Helsingin kirjastolta ja pitkän tauon jälkeen olen tainnut päätyä jälleen kirjastojen vakioasiakkaaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti