torstai 4. syyskuuta 2014

XboxOne julkistustilaisuus


Kuukausien odotus alkaa vihdoin päättyä ja Microsoft on tuomassa huomenna XboxOne-konsolin myös Suomeen. Huomisesta alkaen XboxOne on siis saatavilla kaupoista virallisena julkaisuna ja konsolin tukemat palvelut pyörähtävät todenteolla käyntiin. Konsoli on ollut jo useita kuukausia saatavilla muutamista liikkeistä tuontimallina, mutta sen käyttömahdollisuudet ovat olleet varsin rajoitetut virallisen tuen puuttumisen vuoksi.

Microsoft järjesti keskiviikkona 3.9. Helsingin Nosturissa XboxOne julkistustapahtuman, jossa kuultiin Microsoftin pahoittelut isosta myöhästymisestä sekä visiot tulevasta. Siitä kuinka XboxOne mullistaa olohuoneen viihteen tuoden mukanaan ainutlaatuisen ja henkilökohtaisesti räätälöidyn kokemuksen.

Microsoftin hehkutuksen lisäksi illassa julkistettiin yhteistyö MTV:n kanssa ja kerrottiin ensimmäisen suomalaisen XboxOne-sovelluksen olevan Filmnet suoratoistopalvelu XboxOne-konsolille. Filmnet on Netflixin puristuksessa puolitoistavuotta toiminut suoratoistopalvelu, joka tarjoaa uusimpia sarjoja jopa alle vuorokauden Amerikan ensiesityksen jälkeen ja nyt palvelu tulee siis myös XboxOne omistajien saataville.

EA kävi puolestaan esittelemässä suomalaisille rakkaan NHL-sarjan uusimman, NHL15-pelin uutuuksia. Demossa nähtiin tilanteita esikuviensa näköisistä pelaajista ja areenoista sekä kiekon ja pelivarusteiden. Tavallaan mielenkiintoista mihin kaikkeen peleissäkin voidaan alkaa tehojen myötä kiinnittämään huomiota ja tekemään kokemuksista entistä realistisempia.  Toisaalta taas ihmetyttää, että kannattaako oikeasti nähdä se vaiva ja aika tehdä liike, jonka kiekon osuminen paitaan aiheuttaa?

Alkuosuuden lopuksi Remedy antoi jo Gamescomissa tutuksi tulleen näytteen Quantum Break –pelistään sekä hieman pientä lisämateriaalia.

Itse tapahtuma jatkui pienen tarjoilun ja pelaamisen merkeissä. Kokeiltavana oli  tuttuja pelejä sekä uutuutena ainakin kokoversio NHL15 –pelistä sekä Forza Horizon 2 –pelistä. Tämä kiinnostikin tarjonnasta eniten, mutta pettymykseksi kyseessä oli vain yhden etapin mittainen demo. Vapaata erämaata ei siis ollut tarjolla vaan auto pomppasi heti reitiltä eksymisen jälkeen takaisin reitille. Peli ei siis tuntunut juurikaan Forza 5:sta kummallisemmalta paitsi ehkä uuden Xbox ohjaimen palauteliipasimien reagoinnin puutteena. Ainakaan demossa toiminto ei ollut käytössä, mutta viereisen koneen Forza 5:ssa sormenpäissä oli taas tuntumaa.

Tapahtuma oli erittäin rento ja mukava. Paljon iloisia ihmisiä, hyvää mieltä ja uuden odotusta, vaikka pitkä myöhästyminen Microsoftin tietä suomessa, PlayStationin luvatussa maassa varjostaakin. Saa nähdä miten kone otetaan vastaan, mutta itse aion hyvissä ajoin ennakkotilatun koneen käydä kyllä hakemassa.

Microsoft järjestää myös ilmaisen Xbox konsertin huomenna perjantaina Helsingin Narinkkatorilla, johon on ainakin kovia rap-artisteja listattuna. Lisätietoja Facebookista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti