keskiviikko 24. syyskuuta 2014

World of Tanks Xbox 360 Edition (Xbox 360)


World of Tanks on PC puolella valloittanut pelaajat jo aikaa sitten ja hieman jälkijunassa tekele löysi myös konsolipuolelle Xbox 360 editionin voimin. Free to Play –mallia hyödyntävä peli on yksi maailman tuottoisimmista ja voin kyllä hyvin ymmärtää miksi.

Taistelu tankeilla on todella hauskaa ja koukuttavaa. Vielä yksi ottelu, kun edellinen päättyi sooloilioiden turhaan mellastamiseen. Toisaalta se on juuri yksi syy, miksi peli on niin ärsyttävä.

WoT:n idea on simppeli. Joukko tankkeja taistelee toista joukkoa vastaan. Kumpi ensin valloittaa vastustajan tukikohdan tai tuhoaa vastustajan kaikki tankit, voittaa. Peli tarjoaa parhaimmillaan huikean taktisen kokemuksen, jos nappulat losahtavat paikoilleen.

Tankkeja on useita erinlaisia tiedustelijoista, raskaammin aseistettuihin tankkien tuhoajiin sekä kauempaa ilmojen halki laukaiseviin tykistöpattereihin. Jokaisella luokalla on taistelussa oma tehtävänsä ja jos näitä rooleja ei noudata voi olla aika varma tappiosta. Sooloilemaan ei kannata lähteä vaan WoT on tiimityötä.

Itse olen pelannut peliä useamman kuukauden keväästä asti muutaman päivän välein. Kesän aikana se on ollut ainut peli, johon olen koskenut. Rahaa en ole kuluttanut ja pelaaminen on sujunut ihan mukavasti. Eri tankkeja mahtuu talliin ihan kohtuullisesti vaikka pientä säätöä toki vaatii, jos ei halua kuluttaa rahaa lisäpaikkoihin.

Taisteluista saa hopeaa ja kokemuspisteitä, joiden avulla parannetaan tankkeja sekä ostetaan uusia. Visaa vinguttamalla saa entistä parempia varusteita sekä nopeampaa kehitystä.

Suurin ongelma on satunnaisesti luodut ryhmät, joissa erilaisia pelaajia löytyy kiroilevista kakaroista oikeasti taktiikkaa miettiviin. Ääni chat onkin hyvin usein jollain päällä ja mykistystä joutuu käyttämään ennen taistelun alkamista tai joskus sen aikana. Vaihtoehto on toki kuunnella milloin mistäkin tilanteesta johtuvaa perhedraamaa samalla kun toivoisi, että kaikki pelaajat keskittyvät itse peliin.


Ilmaiseksi pelaamalla päivän ensimmäinen voitto tuo tuplakokemukset jokaiselle tankille, joten talli täyteen tankkeja ja vuoronperään kaikkille täydet potit. Siinä vaiheessa voi olla hyvin muutama tunti jo mennyt ja jättää seuraavan session suosiolla huomiolla, jolloin on taas tarjolla tuplat.

WoT on mainio peli, jonka parissa saa kulumaan hyvin aikaa. Se saa aikaan sydämmentykytyksiä kun tykit laulaa. Tiedustelijana syöksyt etulinjaan piiloon, merkkaat vastustajan tankkeja ja samalla omia on asettautunut valmiiksi ampumaan. Saat joukon vastustajia tähtäimeen, mutta pysyt piilossa samalla kun täyslaidallinen lentää suoraan yli äsken merkattuun tankkiin. Tunne on uskomaton kun taktiikka toimii ja tiimi saa hyvin pelattua yhteen ilman kommunikaatiota. Harmi vain että sitä tapahtuu aivan liian vähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti