maanantai 19. toukokuuta 2014

Rayman Jungle Run (iOS)


Rayman on monelle tuttu hahmo jo vuosien takaa. Ubisoft on tuonut kotikonsoleille kovasti kehuja saaneita tasoloikkia ja mobiililaitteiden yleistymisen myötä propellipää on päätynyt myös puhelin ja tablet laitteiden ruuduille.

Tovi sitten ensimmäinen vastaan tullut Rayman peli iOS:llä oli Rayman Fiesta Run, joka julkaistiin tietääkseni viimevuoden puolella. Samoihin aikoihin Ubisoft laittoi ilmaiseen tarjoukseen aikaisemman Rayman pelin, eli Rayman Jungle Runin. Kyseinen tuotos yllätti erittäin positiivisesti.

Rayman Jungle Run on yksinkertaisesti parasta tasoloikkaa iOS:llä ainakin toistaiseksi koetuista peleistä. Peli pyörii 5S:llä erittäin sulavasti ja näyttää hienolta hyödyntäen retinanäytön jokaisen pikselin.

Peli on tuttua Raymania. Go napin painamisen jälkeen Rayman lähtee juoksemaan, eikä etenemistä voi pysäyttää. Alussa käytössä on vain hyppy, jolla ylitetään ensimmäisen maailman haasteita, eli rotkoja ja erilaisia esteitä.

Maailma kerrallaan mukaan tulee uusia kykyjä, kuten hetkellinen lentäminen, seinäjuoksu sekä lyönti. Jokainen uusi kyky tuo mukanaan uudenlaisia haasteita ja eri kykyjä joutuu kentissä yhdistelemään varsin monipuolisesti.

Alussa maailmoja on neljä, joissa jokaisessa kymmenen kenttää. Ladattavissa on lisäksi yksi ylimääräinen maailma ja kahden lisämaailman paketti, joka peliin on saapunut päivityksenä. Uudet maailmat ovat ladattavissa ilmaiseksi pelin sisältä ja jokainen maailma tuo 10 uutta kenttää läpäistäväksi. Yhteensä siis 70 kenttää juostavana! Vaikka kenttiä on varsin runstaasti, niin kyllästymään ei päässyt missään vaiheessa. Kenttäsuunnittelu on onnistunutta ja vaihtelua sekä mielenkiintoisia uusia haasteita tulee jatkuvasti eteen.

Kentän läpäisy itsessään ei välttämättä ole kovinkaan haastavaa, mutta tasoloikkamestari haluaa luonnollisesti kerätä matkalta myös pieniä Lum-ötököitä. Näitä on jokaisessa kentässä 100 ja täydellinen suoritus vaatii juoksun aikana kaikkien keräämistä. Kovinkaan helppo tehtävä ei aina ole, vaan kentissä vaaditaan oikeanaikaisia kontrolleja ja kekseliäisyyttä, jotta löytää tai tavoittaa tietyistä paikoista Lumseja.

Maailmojen viimeinen kenttä on puhtaasti kelloa vastaan juoksemista tavoitteena vain päästä kenttä läpi. Nämä ovat huomattavasti haastavampia ja uusintayrityksiä tulee paljon, jotta kentän oppii ulkoa ja sitäkautta saavuttamaan maaliviirin.

Rayman Jungle Run on täydellistä viidettä hetkittäisiin tylsiin hetkiin kuten bussiin. Yhden kentän voi helposti pelata alle minuutissa ja sitten siirtyä taas muihin askareisiin. Vaihtoehtoisesti voi toki viettää illan sohvalla makoillen kunnes puhelimen akku on kulutettu loppuun.

Musiikki ei kauheasti kehuja kerää, eikä se aina tunnu tilanteeseen sopivankaan. Eihän sitä toki mobiilipelejä kovinkaan usein edes musiikki päällä pelata.

Peli kustantaa nykyisellään tarjouksesta vain vaivaiset 0,89 euroa ja se sietäisi olla jokaisen tasoloikkaystävän taskussa.

Rayman Jungle Run
Rayman Fiesta RunEi kommentteja:

Lähetä kommentti