tiistai 18. helmikuuta 2014

The Wolf Among Us Episode 2: Smoke & Mirrors


Walking Dead –sarjan kanssa pidin episodimaisuutta varsin hyvänä asiana. Seuraavan osan odottaminen oli kutkuttavan jännittävää ja se kasvatti omalta osaltaan kiinnostusta sarjaa kohtaan. Odotin samaa Telltalen toiselta sarjalta, eli lähemmäs NELJÄ kuukautta sitten alkaneelta Wolf Among Us:lta. Hieman taisi aikataulut pettää ja toinen osa saatiin vasta nyt hiljattain puskettua ulos, eikä sekään kommelluksetta sujunut.

Kaiken tämän keskellä ensimmäisen osan tapahtumat ovat harmaana usvana mielessä ja kun toinen episodi lähtee käyntiin pahasti teknisistä lapsuksista kärsivänä, niin ei into ole kovinkaan korkealla. Peli on jälleen tekniseltä tasoltaan Xbox 360:lla varsin surkea. Lataustauot ja animaatio tökkii. Puhe alkaa, mutta kuvaa ei kuitenkaan näy. Tuntuu että vanha rauta ei pysyisi perässä vaikka peli näyttää varsin yksinkertaiselta tekeleeltä.

Peli kuitenkin jaksaa taas yllättää ja pienen alkukankeuden jälkeen tuo mieleen sen miksi peli on niin hyvä. Tarina jäi erittäin mielenkiintoiseen kohtaan ja siihen saadaan nyt suoraa jatkoa. Kaupunkia vaivaava murhamysteeri syvenee entisestään, kun se muuttui ensimmäisen jakson lopussa varsin henkilökohtaiseksi. Sheriffi ystävämme, Bigby Wolf jatkaa tutkimuksia murhien selvittämiseksi ja salapoliisityö onkin vahvasti jakson teemana. Tutkittavaa riittää ja loppupuolella päästään myös pelaajana vaikuttamaan omalta osaltaan kuulusteluissa. Valittavana on rauhallisempi tapa toimia tai sitten suoraa rystyset verille tarjoavia vaihtoehtoja.

Pelityyli tekee tarinasta jälleen varsin henkilökohtaisen ja tuttuun tyyliin hahmot muistavat valinnat, jotka oletettavasti näkyvät sitten tulevissa tapahtumissa. Jakso oli kestoltaan varsin lyhyt. Vain noin kaksi tuntia, eikä välttämättä edes sitä. Tuntui kuitenkin siltä, että kokoajan edetään. Varsinaista pelattavaa ei kuitenkaan kovin paljoa ollut, vaan lähinnä keskityttiin dialogivalintojen tekemiseen.

Tuskasteluista ja lyhyestä keskosta huolimatta kolmas osa on jälleen odotuksessa. Ei tosin enää niin kovassa kuin ensimmäisen osan jälkeen odotin kakkosta, mutta tapahtumat osattiin jälleen lopettaa varsin mielenkiintoisella tavalla. Toivottavasti nyt selvitään max. muutaman kuukauden odotuksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti