sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Resogun (PS4)


Resogun on suomalaisen Housemarqun kehittämä ja se on saavuttanut erittäin lämpimän vastaanoton PlayStation 4:n yksinoikeuspelinä. Jos PS4:n onnistui itselleen saamaan heti 2013 vuoden puolella, niin PSN Plus jäsenenä Resogun on ollut mahdollista ladata itselleen ilmaiseksi. Varsin kova veto Sonylta, sillä Resogun on usealla taholla listattu PS4:n parhaaksi julkaisupeliksi.

Peli on hyvä, mutta ei kuitenkaan sovi kaikille ainakaan pitkäaikaisempaan pelailuun. Uusi PS4 ja Resogun tuo täyden teräväpiirron tarkkuudella sekä 60 ruudunpäivitysnopeudella jatkuvasti eteen mitä hienointa ilotulitusta ja väriloistoa. Resogun on vanhan koulukunnan pistehuoraamista parhaimmillaan modernilla ulkoasulla ja erittäin loppuun asti teknisesti hiotulla tyylikkyydellä. Se ei anna mitään anteeksi ja jos pelissä ei pärjää, on se puhtaasti pelaajasta kiinni. Tuli taas huomattua, että mikään ei ärsytä niin paljon, kuin omat tyhmät virheet ja pelihän rankaisee niistä armotta.

Sivuttain rullaavassa pyöreässä kentässä tuhotaan kaikki mikä tielle osuu. Ohjattavana on pieni avaruusalus ja tehtävänä vain selviytyä kentästä toiseen pelastaen jäljellä olevat ihmiset. Ihmiset on vangittuna kuutioihin, joista he vapautuvat taistelun keskelle, jos oikeassa järjestyksessä onnistuu vihreänä hehkuvia vihollisia ampumaan. Pisteitä saa kaikesta mahdollisesta ja pistekerroin nousee kovaa vauhtia, jos onnistuu pitämään kunnon tuhoamisputken päällä.

Vaikeustasoja on neljä erilaista, joista helpoin on oikeasti aloittelijaystävällinen ja mukavaa pelailua tutustuessa itse peliin. Seuraava taso vaatii jo erikoiskykyjen kuten boostin ja pommien hallintaa puhumattakaan kahdesta vaikeimmasta tasosta.

Itselläni on hieman yliherkkyyttä väriräiskyvässä pelimaailmassa havaittavissa, eikä peliä pysty kovin paljon pelaamaan kerralla. Aivot eivät myöskään kykene yksinkertaisesti sisäistämään kaikkea kentässä tapahtuvaa ja alus törmääkin hyvin pian johonkin, jota en edes tiedostanut edessä olevani. Etenkin pomivastukset ovat haastavia, koska täytyisi osata väistellä joka suunnasta tulevia esteitä.

Resogun on kaikesta huolimatta hieno ja tyylikäs peli ja etenkin julkaisupelien harvassa listassa todellinen helmi. Minä en ole pelin varsinaista kohderyhmää, enkä todennäköisesti tule ikinä saavuttamaan vaikeimpien tasojen viimeisiä kenttiä. Todellisille faneille peli on kuitenkin uskomattoman viihdyttävä ja kaverilistojen perässä pisteiden parantaminen on varmasti vienyt monet unet aina vain vielä kerran hetkeksi kauemmaksi.

Kuvat: Giantbomb

2 kommenttia:

  1. Teen sellaisen pienen tarkennuksen, että PS4:ää ei tarvitse omistaa saadakseen Resogunia PS Plus -palvelusta jos "ostaa" sen PS Storen nettiversion (https://store.sonyentertainmentnetwork.com) kautta. Tuo on sinällään jännä tapaus, että PS4:n julkaisun aikoihin Sony Europen Content Manager Chris Howekin ilmoitti Euroopan PS Blogissa että tuota kautta ei onnistu ostaminen ennenkuin kyseinen konsoli löytyy hyllystä, mutta lienevätkö sitten muuttaneet linjaansa tai jotain... no hyvä kuitenkin että nyt onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan näyttää olevan korjattu. Itse yritin koneen hankkimisen aikaan tuota kyseisen sivuston kautta hommata, mutta ei siellä näkynyt lainkaan PS4-pelejä. Hyvä, että nyt toimii. Vajaa kaksi vuorokautta aikaa hankkia!

      Poista