sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hatchi - taskulemmikki (iOS)


Kuka muistaa Tamagotchit? 90-luvun lopussa valtaisaa suosiota nauttinut virtuaalinen taskulemmikki on saatavilla tutussa retrotyylissä myös iOS-sovelluksena.

Hatchi on peli, jossa kasvatetaan, syötetään, pestään ja hoidetaan virtuaalista lemmikkiä. Kasvatus alkaa munasta, mutta päivien kuluessa lemmikki kasvaa ja kehittyy. Kasvusuuntaan voi vaikuttaa lemmikin älykkyydellä, aktiivisuudella, painolla ja onnellisuudella. Kaikkiaan aikuisiässä erilaisia lemmikkejä voi olla kahdeksan erilaista.

Modernina lisänä 0,99 € maksavalle ohjelmalle on tietysti tarjolla lisäkivaa kolikkoja vastaan. Niitä saadaan lemmikin kanssa leikkimällä tai oikealla rahalla. Kolikoilla voi sitten ostella lemmikille kaikenlaista kuten syötävää, väriä, parannuksia tai vaikkapa taustakuvia. Peruspeliin kuuluu kaksi lemmikkipaikkaa ja lisätila vaatii tietysti taas kolikoita.

Hatchi on yhtä hauska, kuin 90-luvulla ollut esikuvansa. Viihdyttää hetken ja hoitaminen on mukavaa, kun sitä voi tehdä vain hetkittäin. Bonuksena koulutetun lemmikin kanssa pääsee mittelemään verkon yli muiden pelaajien kanssa, mutta pelimuotona on vain yksi taistelu.

Viikon verran Hatchi-lemmikki jaksoi miellyttää, mutta sen jälkeen sen jouti jo poistamaan puhelimesta. Yhden euron hintaisena peli ei paljon rahallista panostusta vaadi, ellei innostu ostamaan lisäkolikoita. Kauaa peliä ei voi pelata ilman lisärahaa, joka aina turhauttaa, jos kerran olisi jo pelin saamisen eteen joutunut maksamaan. Tarvittavat kolikkosummat ovat sen verran isoja ja leikkimisestä tulevat tulot pieniä, että tasapainon huomaa todella nopeasti olevan pielessä. Ilman ilmaistarjousta olisi varmasti jäänyt kokeilematta kokonaan. Annetaan taskulemmikkien olla kultaisina muistoina 90-luvulta.

Jos haluaa taskuun lemmikin, eikä euro ole liikaa muutaman päivän huvista, niin Hatchi - A retro virtual pet on saatavilla AppStoressa.2 kommenttia:

  1. Ei voi kuin ihmetellä miten tamagotcheja on voitu myydä 76 miljoonaa kappaletta. Tässä sentään on edes vähän enemmän hupia ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tamagotchien takia pyöräiltiin aikanaan ala-asteelta kotiin ennätysajassa, kun sitä ei saanu viedä kotiin! :D

      Poista