lauantai 28. joulukuuta 2013

The Walking Dead Season Two - Episodi 1 (PS3)


The Walking Dead oli viimevuoden yksi parhaimpia pelejä. Todellinen yllättäjä ja kehuja jokaisesta suunnasta kerännyt teos.

Telltalegames ei ole jäänyt lepäämään hittinsä jälkeen, päinvastoin. The Wolf Among Us on myös todella kovaa kamaa ja räväkämmän sekä humoristisemman otteensa vuoksi kenties jopa parempi. Uuden sarjan ohella studio on kuitenkin työstänyt myös jatkoa kävelevien kuolleiden tarinaan.

The Walking Dead Season Two on suoraa jatkoa edellisen kauden tapahtumille. Se käyttää tuttuja hahmoja ja jos koneelta löytyy edellisen pelin sekä DLC-jakso ”400 Days” tallennus, niin vanhoja ratkaisuja käytetään määrittämään toista kautta. Itse peli on hyvinkin tuttua zombien väistelyä, mutta ennen kaikkea pienten pulmien ja tavaroiden etsimisten siivittämää ihmissuhdedraamaa.

Peli lähtee erittäin räväkästi käyntiin ja tällä kertaa ohjattavana on edellisen osan nuori tyttö Clementine. Kaikki on poissa, mutta tarkoitus olisi kuitenkin vain selviytyä. Tämä tuo mielestäni erittäin kiehtovan tavan kertoa uutta tarinaa. Edellisessä osassa Lee oli pelaaja ja halusi pitää yksinäisestä tytöstä huolta. Nyt pelaaja on edellisen pelin tapahtumien ja oppien säestämä nuori tyttö. Huomaan tämän asettelun ainakin omaan peliin ja valintoihin vaikuttavan suuresti.

Valintoja onkin jatkuvasti edessä. Mitä sanoa tai mitä tehdä. Ainakin illuusio omista tekemisistä on vahvasti esillä ja tapahtumiin voi vaikuttaa suuresti. Pelasin pelin viimeksi vain kertaalleen, joten en ole varma kuinka paljon lopulta valinnat vaikuttavat. Varmaa on ainakin, että kirjaimellisesti elämä voi olla omien valintojen takana.

Season Two on tuttua vuoristorataa rauhallisempien ja tiivistunnelmaisten sekä toiminnallisempien zombien täyteisten jaksojen välillä. Pidin kovasti ensimmäisestä osasta ja Clementinen myötä huomasin nauttivan myös toisesta. Ehkä jopa jälleen kerran enemmän, kuin ensimmäisestä kaudesta ja nimenomaan juuri pienen tytön sekä hänen tulevaisuutensa vuoksi.

Huikeaa nähdä kuinka yllättäjän jälkeen Telltalegames on onnistunut pitämään hyvän ja mielenkiintoisen otteen tekemisiinsä. Studio ei siis jäänyt yhden kauden mittaisen Walking Dead -sarjan tekijäksi. Hyvää tavaraa tulee nyt jo kerralla kahden sarjan edestä.
Kuvat: Giantbomb.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti