lauantai 14. joulukuuta 2013

The Room TwoThe Room oli hienoin pelikokemus, jota iOS on onnistunut tarjoamaan. Sitten tuli vuoden 2013 joulukuu ja isoveli vei kyseisen paikan. Pienen studion, Fireproof Gamesin ensimmäinen peli oli menestys ja jatkoa oli tietysti lupa odottaa. Muutama päivä sitten kyseinen studio julkaisi vihdoin samaa ihanaa mystistä pulmanratkontaa sisältävän The Room Two –pelin.

The Room Two jatkaa samalla hyvällä linjalla kuin ensimmäinen osa. Se on vain isompi, parempi ja entistä paremman näköinen. Jatko-osa syöksee pelaajan heti avaamaan mysteerisiä mekaanisia rasioita. Tällä kertaa tutkittava alue ei rajoitu kuitenkaan laatikkoon ja sen pöytään. Huoneesta riippuen ympäriltä löytyy paljon muitakin objekteja, joita pitää tutki vuoronperään, jotta huoneen salaisuus lopulta paljastuu.

Matkalla joutuu availemaan useampaa laatikkoa, kuin myös tähtäämään tarkasti jousipyssyllä, uppoutua laivan pienoismallin saloihin ja lopulta selvittää kokonaisen laboratorion mysteerit. Jokainen taso on omanlaisensa vaikka edellisestä osasta tuttuja työkaluja ja ongelmia onkin käytetty jälleen hyväksi. Paljon on kuitenkin tullut uutta ja mielenkiintoista tehtävää sekä ongelmaa, jotka täytyy yksinkertaisesti vain keksiä piilotettujen vihjeiden avulla.

Musiikki on yksinkertaista ja tunnelmallista. Ei sitä paljon ole, mutta se vähä mitä löytyy onnistuu luomaan hienon tunnelman. Äänimaailma on muutenkin hyytävä ja jännitystä täynnä.

The Room Two meni läpi lähes tulkoon yhdeltä istumalta. Joulun ostosreissu ja illan elokuvahetki poislukien tabletin parissa on päivä mukavasti kulkenut. Aivot pääsevät todella töihin tämän mestariteoksen parissa.

Toistaiseksi ainakin vain iPad-versio saatavilla AppStoressa 4,49 euron hintaan. Jos hinta tuntuu liian kovalta (mitä se ei todellakaan ole), niin tutustu toki ensimmäiseen osaan, joka on edelleen saatavilla maksutta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti