keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Mirror's Edge iOS
Mirror’s Edge on yksi niitä pelejä, joka on jäänyt välistä valtaisasta hehkutuksesta ja lievästä kiinnostuksesta huolimatta. Saa nähdä ehtiikö jossain vaiheessa kyseiseen tuotokseen tutustumaan ennen jatko-osan saapumista.

Hieman esimakua antoi jo 2009 (2010 iPad) julkaistu iOS-versio pelistä. Kyseessä on sivuttain rullaava toimintapeli. Pelasin pelin jo kesällä, kun se oli EA:n kesätarjouksessa alle eurolla iPad-versiona. En ole siitä vain saanut aikaiseksi kirjoittaa. 

Paljoa kerrottavaa ei ole vieläkään. Tarinaa? Ööh en muista yhtään, kai pelissä jokin sellainenkin oli olevinaan. Faith on  Runners-ryhmän jäsen. Häntä ohjataan pitkin talojen kattoja sekä ajoittain myös tiukasti vartioidun kaupungin rakennusten sisätiloissa.

Mirror’s Edge on varsin simppeliä toimintaa, mutta samalla halutessa haastavaa. Sormella pyyhkäiset suunnan johon pelihahmo lähtee juoksemaan. Eteen tulevat esteet täytyy ylittää tai alittaa pyyhkäisemällä. Vastassa olevat viholliset puolestaan voidaan kampittaa liukumalla jalkoihin tai vaikka hyppäämällä ja potkaisemalla päähän. Korkealta tiputtaessa täytyy myös muistaa pyyhkäistä alaspäin, jotta laskeutuminen onnistuu pehmeästi. Kontrollointi on siis oikeaan aikaan oikeaan suuntaan pyyhkimistä.

Näitä tapahtumia ja muutamaa muuta putkitetaan alati vaikenevissa kentissä. Perus pelinä Mirror’s Edge on mukava ja simppeli, mutta bonuksena kenttiin on piilotettu vaihteleva määrä kerättäviä laukkuja. Kaikkien piilotettujen laukkujen löytäminen vaatii tarkkaavaisuutta ja hoksottimia ja pidentää huomattavasti pelaamisen iloa ja kestoa.


Mainittakoon myös nopeasti, että pelistä löytyy tyylikästä musiikkia. Alkuvalikko on jäänyt pariin kertaan taustalle soimaan ihan vain musiikin vuoksi.

Mirror’s Edgen iOS-versio on saatavilla AppStoressa iPhonelle ja iPodille 0,89 € ja iPadille 4,49 € hintaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti