torstai 28. marraskuuta 2013

PS4 saapuu huomenna (päivitetty)


PS4 ilmestyy vihdoin myös Suomessa huomenna ja yömyyntitapahtumat ympäri maan alkavat vielä tämän illan aikana. Sony PlayStation Suomi Facebook –sivulla on ohjeistusta kuinka helpottaa huomista koneen käyttöönottoa.

PlayStation Network tulee varmasti olemaan ruuhkautunut tai jopa poissa käytöstä, joten ei kannata hermostua. Nollapäivä firmware kannattaakin ladata etukäteen USB-tikulle ja päivittää kone heti, niin säästyy isolta verkkoruuhkalta.

Itse tulen vaihtamaan heti huomenna PS4:n kovalevyn ja asentamaan USB-tikulta firmwaren. Alla oleva ohje on siis päivittämistä varten, eikä uudelleen asennusta varten. Teen varmasti myös ohjevideon kovalevyn vaihdon yhteydessä tehtävästä firmwaren asennuksesta.

Täältä näkee Sony PlayStation Suomen -vinkit sujuvampaan käyttöönottoon.

Alla ohjeet päivityksen tekemiseen. Ohje artikkeli kokonaisuudessaan täällä.
TÄRKEÄ HUOMAUTUS: Ole varovainen, kun käytät päivitystiedostoa uudelleenasennukseen. Kaikki käyttäjät ja tiedot poistetaan.
Suorita tavallinen päivitysprosessi noudattamalla alla olevia ohjeita.
Tarvitset päivitykseen seuraavat asiat:
  • PS4-järjestelmä
  • Internetiin yhteydessä oleva tietokone
  • USB-tallennuslaite, kuten USB-muistitikku
    • Tarvitset noin 300 megatavua vapaata tallennustilaa.


  1. Luo USB-tallennuslaitteeseen kansiot päivitystiedoston tallentamista varten. Luo tietokoneella kansio nimeltä PS4. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.
  2. Lataa päivitystiedosto ja tallenna se vaiheessa 1 luomaasi UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto tiedostonimellä PS4UPDATE.PUP. Käyttöjärjestelmän päivitysversio 1.51: LATAA NYT
  3. Sammuta PS4-järjestelmän virta kokonaan. Tarkista, ettei virran merkkivalo pala. Jos virran merkkivalo palaa oranssina, paina PS4-järjestelmän virtapainiketta vähintään seitsemän sekuntia (kunnes järjestelmä piippaa toisen kerran).
  4. Liitä päivitystiedoston sisältävä USB-tallennuslaite PS4-järjestelmään ja paina virtapainiketta vähintään seitsemän sekuntia. PS4-järjestelmä käynnistyy vikasietotilassa.
  5. Valitse [Päivitä käyttöjärjestelmä]. Suorita asennus loppuun seuraamalla näytön ohjeita. Jos PS4-järjestelmä ei tunnista päivitystiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet yksitavuisina merkkeinä ja isoilla kirjaimilla.

Ohjeet, kuvat, lähteet: fi.playstation.com  Sony PlayStation Suomi Facebook-sivu

Päivitys: Täältä löytyy ohjeet kovalevyn vaihtamisen jälkeen tehtävään järjestelmän uudelleen asennukseen. Samalla sivulla myös linkki PS4:n asennustiedostoon, joka on kooltaan paljon isompi, kuin yllä mainittu päivitystiedosto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti