perjantai 15. marraskuuta 2013

Oceanhorn - iOS seikkailua Zelda-sarjan ystäville


Suomalainen pelinkehitys teki sen taas. Uskomattoman laadukasta jälkeä mobiilipelaamiseen.

Oceanhorn on vahvasti Zelda-sarjasta vaikutteita ottanut seikkailu. Heräät aamuun ja löydät kadonneelta isältäsi jälkeen jääneen kirjeen. Johtolankoina toimivat vanha muistikirja ja äitisi vanha kaulakoru. Mitä ihmettä on tapahtunut?

Olen pelannut peliä vasta reilun tunnin, mutta jo nyt se on onnistunut vakuuttamaan. Pidän kovasti Zeldoista ja kerta Nintendo ei uutta sarjan peliä Wii U:lle halua tuoda millään, eikä edes iOS:lle, niin Hekki Repon Zeldan hengenheimolainen tuo lohtua odottavaan seikkailuhimoon. Musiikkia pelistä löytyy Nobuo Uematsun (Final Fantasy) ja Kenji Iton (Seiken Densetsu) toimesta. Suomalaista puolta musiikkiin tuo Kalle Ylitalo.

Peli on iOS:lle räätälöityä Wind Waker Zeldan tyylistä seikkailua. Tutkitaan saaria, jutellaan ihmisten kanssa, etsitään sydämiä ja kolikoita, heilutellaan miekkaa, kerätään varusteita ja tutkitaan luolastoja. Peli on mukavan näköinen, erittäin tunnelmallinen ja sisältää hieman riisutumman tavan jopa Wind Wakerin purjehduksesta.

Pituutta pelille on lupailtu yli 10 tuntia, mikä varmasti voi pitää paikkansa, jos jaksaa koluta kaikki paikat. Harvoin jaksaa iPad kädessä pelata yli tuntia putkeen, mutta nyt se tapahtui. Raportoin pelistä lisää kun saan sen läpi, mutta maistiaisten perusteella peliä voi ehdottomasti suositella.

Peli on saatavilla AppStoresta 7,99 euron hintaan. Peli sisältää sekä iPad, että iPhone -version.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti