perjantai 8. marraskuuta 2013

Microsoft esitteli Xbox Onen käyttöliittymän


Youtubeen on tullut video (katso alta), jossa Microsoft esittelee uuden konsolinsa käyttöliittymää. Se on ollut varsin pitkään varjeltu salaisuus, mutta esimerkiksi Digiexpossa siitä kovasti puhuttuun, vaikka mitään ei ollut näyttää.

Videolta selviää paljon mielenkiintoisia juttuja ja ainakin vastaus siihen miksi konsolin tehoista on niin paljon varattu käyttöjärjestelmälle. Xbox tekee kaikkea mahdollista taustalla ja käyttö on sulavaa. Kuten videolla näkyy, pelistä voi hypätä suoraan katsomaan vaikka televisiota. Peli kuitenkin pysyy muistissa ja sitä voi jatkaa koska vain suoraan lennosta. Ei siis ihme että 8 GB:sta on iso varattuna käyttöjärjestelmälle.

Videolla esitellään myös uuden Kinectin käyttöä äänikomennoin. Henkilön tunnistusta, jolloin Xbox kirjaa oikean henkilön automaattisesti liveen, Skype puheluita ja siinä seuraavaa tarkkaa kameraa sekä mahdollisuutta nauhoittaa ja editoida jopa useampaa videokuvaa samaan videoon.


Digiexpo ja nyt esitelty video ovat herättäneet kovan mielenkiinnon Micorosftin uutukaista kohtaan. Molemmat tietysti tulen pelaajana hankkimaan, mutta erittäin mielenkiintoista nähdä kumpi kone tulee olemaan pääasiallinen pelikone. Voikohan jatkossa television vallata vain huutamalla vierestä ”sammuta peli ja vaihda saippuaoopperalle”? Televisiomahdollisuus kyllä Xboxin kautta kiinnostaa. Toivottavasti se tulee käyttöön myös suomessa. Silloin ei pelin päättymisen jälkeen tarvitsisi enää vaihtaa televisiosta kanavaa, eikä vahvistimesta äänilähdettä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti