tiistai 19. marraskuuta 2013

iOS7 peliohjain iPhonelleKesällä Apple julkaisi WWDC:ssä iOS7:n kanssa MFI-rajapinnan, joka on tarkoitettu peliohjaimille. MOGA julkaisi tänään tätä rajapintaa ensimmäisenä hyödyntävän laitteen.

Tällaista olenkin odottanut jo tovin. Koska iPhone oikeasti muuttuu pelilaitteeksi, jossa on täysi tuki esimerkiksi tateille ja napeille? No nyt se näyttää olevan tapahtumassa.

Vaikka kosketusnäytölle räätälöidyt pelit ovat toki erinomaisia, niin kosketusnäyttö luo tiettyjä rajoitteita. Esimerkiksi ruudusta osa menee ohjaukseen, johon ohjaimet joudutaan jollain tavalla sijoittamaan.

iPhonen Lightning-liitännän kautta toimiva MOGA Ace Power toimii paitsi ohjaimena iPhonelle (sekä iPodille), niin se myös lataa puhelinta. Laite on siis lisäakku, jolloin peliaika kasvaa. iPhone tunnetusti kuluttaa varsin sutjakkaasti laitteen akun, kun pelaa vähänkin raskaampia pelejä.

Pelituki on aluksi varsin rajoitettu, mutta esittelyvideossa näkyy muutamia tuttuja nimikkeitä. Lisää on varmasti toki tulossa jopa vanhoihin peleihin, kun päivityksiä saadaan laitteen markkinoille tulon jälkeen tehtyä. Nintendon ja Sonyn leirissä Applen muuttumista varteenotettavaksi kilpailijaksi on varmaan katsottu pelonsekaisin tuntein.

Ace Powerin suhteellisen korkea lähes 100 dollarin hinta voinee pitää menestyksen vielä toistaiseksi pienenä. Muutkin valmistajat, kuten esimerkiksi paljon lisälaitteita valmistava Logitec ovat ilmaisseet kiinnostuksen tehdä vastaavanlaista tuotetta. Kilpailu varmasti pudottaa latteiden hintaa. Itse ainakin voisin kuvitella helposti hankkivani muutamankympin ohjaimen ja ostavani matkakäyttöön iPhonelle AppStoresta muutaman euron pelejä. iPhone on ainut pelilaite kodin ulkopuolella, koska en ole viitsinyt sijoittaa kannettavaan pelilaitteeseen. iPhone ohjaimella voisi hyvinkin tuoda tähän koloon helpon ja edullisen ratkaisun vaikkapa lentokoneeseen.

Tuotteen menekkiä jään odottamaan mielenkiinnolla.


Lähde ja kuva: Macrumors

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti