sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Digiexpo 2013Vuoden 2013 Digiexpot Helsingin Messukeskuksessa ovat takana. Olin paikalla perjantaina kokeilemassa pelejä, tutustumassa uutuuksiin ja hieman kuvailemassa. Lauantaina menikin sitten tungosta ihmetellessä ja Nelinpeli –ryhmälle kuvauksissa avustaessa.

Ensimmäistä kertaa suomessa oli nähtävänä uudet konsolit. Ne olivatkin tietysti vetonauloina. Xbox One oli hienosti esillä lasivitriinissä ja pelejä pääsi pelaamaan. Suurimman huomion kiinnitti uuden ohjaimen liipaisimet, joiden tuoman tärinäuutuuden pääsi kokemaan hienosti Forza5:ssa. Kun kaasun painoi pohjaan ja auto alkoi sutimaan, niin pelkästään kaasuliipaisin alkoi tärisemään. ABS –jarrujen hakkaaminen puolestaan tuntui vain jarruliipaisimessa. Mielenkiintoista nähdä mihin kaikkeen tätä tullaan vielä käyttämään ja minkälaista tuntumaa ominaisuudella saadaan aikaan.

PS4:n ohjain on kokenut suuremman muutoksen edeltäjäänsä nähden ja on nyt varsin erinomainen kädessä. Dualshock3:ssa tattien läheisyys on ollut ainut isompi ongelma, mutta muuten minulla ei ole vaikeuksia ohjaimen kanssa esiintynyt. Nyt kuitenkin tatit ovat kauempana toisistaan, ne tuntuvat paremmilta, liipaisimet kaartuvat ulospäin ja ohjain tuntuu muutenkin kaikin puolin hyvältä. Ohjauspaneeli toimii myös fyysisenä nappina, mikä oli minulle uutta.Pelien puolesta messuilla ei ollut kovinkaan paljon minua kiinnostavia teoksia, joten tyydyin vain muutaman pelin testaamiseen. Pelit kuitenkin näyttävät todella hyvältä ja etenkin Xbox One nosti osakkeitaan minun silmissäni. Puheet huonommista tehoista eivät ainakaan messupelien osalta olleet nähtävissä. Kaikki pelit näyttivät erittäin hyvältä ja toimivat sulavasti. Ruudunpäivitys onkin graafisesti varmasti uuden sukupolven tehojen tuoma lisäarvo vanhaan sukupolveen verrattuna.

Nintendo loisti poissaolollaan ja messualue oli muutenkin erittäin pieni, siis pelialueen. Pohdiskelin olisiko syynä se, ettei ole loppupeleissä enää uusia koneita tarvetta markkinoida. Ennakkotilauksiahan on kummastakin koneesta sen verran paljon tehty, että mattimyöhäiset saavat odotella koneita pitkään julkaisun jälkeen. Kenties ensivuosi on Digiexpon osalta se mahtipontinen näytös, jossa Sony ja Micorosft ottavat mittaa toisistaan? Silloinhan koneet ovat kauppojen hyllyillä ja ne täytyy suurelle yleisölle saada myytä. Myös pelejä on enemmän ja varta vasten uudelle sukupolvelle tulevat pelit ovat läsnä tai tulossa. On siis oikeasti jotain mitä esitellä.


Digiexpo  2013 oli varsin vaisu vaikka uusia koneita oli tietysti mukava nähdä. Parasta olisikin ihmisten kanssa jutustelu sekä yleisen pelialan hyvän ja jännittyneen odottavan meiningin kokeminen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti