perjantai 25. lokakuuta 2013

The Wolf Among Us Episode 1: Faith


Tiesitkö että sadut voivat olla totta? New York Cityssä asustaa satuolentojen yhteisö, Fabletown. Satuhahmot saapuivat kauan sitten, kun heidät oli kartoitettu omista saduistaan. Taikavoimat suojelevat heidän salaista yhteisöään tavalliselta maailmalta. Sheriffi Bigby Wolf, paremmin tunnettu nimellä Iso Paha Susi, suojelee puolestaan satuhahmoja toisiltaan. Tämä siis Bill Willinghamin sarjakuvissa ja viimevuoden ällistyttävän The Walking Dead pelin tekijä Telltale ammentaa Willinghamin tarinoita uudessa pelissään.

Peli noudattaa Walking Deadista tuttua kaavaa. Seurataan tarinaa ja välissä päästään tekemään valintoja ruudulla näkyviin eräänlaisissa tapahtumapisteissä. Keskusteluissa tehdään valintoja todella tiukan aikarajan puitteissa tai käydään läpi esimerkiksi tappeluita quick time eventien muodossa. Näistä tulee pelin pari miinusta. En yksinkertaisesti ehdi nähdä mitä pitää tehdä, kun se olisi jo pitänyt toteuttaa. Toinen ongelma on liian nopeat dialogivalinnat. Ehdin lukea kaksi vaihtoehtoa, kun päätös jo pitää tehdä. Kolmantena tekniset kömmähdykset. Peli tökkii todella pahasti lataustaukojen jälkeen, mutta pyörii toisaalta sen jälkeen varsin hyvin. Hiomista olisi vaadittu, mutta neljälle alustalle julkaistu teos ei ole varmaankaan saanut kaikille tarvittavaa optimointia.

Tunnelmallinen selviytymiskauhu on jätetty suosiolla edelliseen peliin ja uusi ottaa täysin uuden suunnan. Sarakuvamaailma sopii erinomaisesti pelin tyyliin ja vaikka ensimmäiset minuutit pelistä voivat tuntua hieman tylsiltä, niin tapahtumat lähtevät erittäin nopeasti liikkeelle. Luvassa on murhamysteerin selvittäminen ja siihenhän liittyy paljon väkivaltaa, mielenkiintoisia tapahtumia ja kauniita naisia. Miten tätä lähdetään ratkomaan on pelaajasta kiinni. Valinnat vaikuttavat oikeasti tapahtumiin ja ainakin ensimmäisen jakson jälkeen tuntuu siltä, että kuka tahansa hahmo voi poistua näyttämältä koska vain.

Hahmot ovat muutenkin erinomaisia ja tutuista saduista on ammennettu hienoja persoonia. Sarjakuvat eivät ole minulle tuttuja, joten en osaa sanoa kuinka paljon luovuutta Telltale on käyttänyt hahmoihin, mutta miltä suhdekriisin partaalla oleva Kaunotar ja Hirviö tai murhamysteereissä auttava Lumikki kuulostavat? Hahmot eivät ole mitenkään tuttuihin lastensatuihin yhteydessä muuten kuin nimeltä, mutta ovat kuitenkin jollain oudolla tavalla tunnistettavissa.

Fables: The Wolf Among Us Episode 1: Faith on uskomaton timantti ja se todella täytyy kokea. Sarja on vasta saatu käyntiin, mutta jos ensimmäisen osan lopetus aiheuttaa pelin loppumisen jälkeen tuskanpuuskahduksen loppumisellaan, LISÄÄÄ! Telltale Games on selvästi löytänyt oman tyylinsä tehdä hienoja tarinoita ja jaksoja tullaan odottamaan taas kielipitkällä yli puoli vuotta.

Kannattaa muuten huomioida, että Xbox 360:llä Season Pass ei sisällä kuin 2-5 episodit. Ensimmäinen episodi on ostettava erikseen, joten kannattaa ostaa ensimmäinen osa ensin ja KUN haluat lisää, niin osta Season Pass. Se säästää lopuista jaksoista yhden jakson verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti