perjantai 26. heinäkuuta 2013

The Walking Dead: 400 DaysThe Walking Dead on viimevuoden yksi ehdottomista virstanpylväistä ja interaktiivisessa tarinankerronnassa todellista kultaa. Ensimmäinen kausi vei mukanaan todella vahvasti Leen ja Clementinen maailmaan. Toista kautta odotellessa Telltale Games antaa pienen maistiaisen The Walking Dead 400 days episodin muodossa.

Peliä voisi luonnehtia enemmänkin pieneksi elokuvaksi. Walking Deadissa yleensä keskityttiin vastaamaan tarinan kannalta olennaisiin kysymyksiin nopeasti, eikä varsinaista pelattavaa kauheasti ollut. Sama jatkuu myös nyt ja vielä pidemmälle vietynä. Esineitä tai tutkittavia paikkoja ei juuri ole, mikä tekee varsinaisesti pelistä erittäin helpon, mutta se ei olekaan pääasia.


Episodi on jaettu viiteen eri osaan ja siinä käydään läpi viiden eri henkilön lyhyt, noin 15-20 minuutin tarinan osa. Tilanteeseen tullaan aivan puskista, eikä aikaisemmista tapahtumista ole tietoa. Episodin nimen mukaan kukin tarina sijoittuu 400 päivän sisään karmivien tapahtumien alusta. Hyytäviä tilanteita, nopeita sormia ja todella piinaavia valintoja tarjotaan lähes jokaisessa tarinassa. Tarinat myös päättyvät yhtä nopeasti kuin alkavat.

Noin 5 euron hintaan ja tarjontaan nähden voisi melkein todeta, että episodi oli hienoinen pettymys. Se on ehtaa The Walking Deadia, mutta ongelma on hahmojen ja tarinoiden täysi tuntemattomuus. Lyhyissä pätkissä tapahtuvat tilanteet eivät ehdi samalla tavalla luoda tunnesidettä pelaajaan ja hahmojen välille, kuin kokonainen kausi. Toivoa kuitenkin sopii, että tekijän kommenttien mukaan toinen kausi pohjautuu paitsi ensimmäisen kauden tapahtumiin, niin myös tämän lisäepisodin tarinoihin. Talltale Games loikin tällä lisäepisodilla loistavat ja mielenkiintoiset lähtökohdat tulevaa kautta varten. Nyt on ainakin viisi tarinaa odottamassa lisäinfoa Clementinen lisäksi.Kuvat: http://www.telltalegames.com/walkingdead/400days/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti