keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Grand Theft Auto V - fiilistelyäLisää pelifiilistelyitä. Tiedot pohjautuvat pelistä tulleisiin uutisiin, trailereihin ja Wikipedian artikkeleihin.

Jos The Last of Us oli kesän odotetuin peli, niin koko vuoden odotetuinta ei tarvitse enää kovin montaa kuukautta odottaa. Rockstarin syyskuussa kauppoihin saapuva Grand Theft Auto 5 tulee varmasti rikkomaan ennätyksiä monella saralla. Kyseinen peli julkaistaan juuri konsolisukupolven vaihdoksen kynnyksellä. Moni saattaa olla pettynyt siihen, ettei peliä ole tehty uusia konsoleita silmälläpitäen, mutta syy on varmasti täysin selvä.Maailmalla on tällä hetkellä eniten nykyisen sukupolven koneita, eikä niiden menekki uusien kohta tullessa enää hirmuisesti tule kasvamaan. Tilannehan on siis mitä ihanteellisin maailman suosituimman sarjan julkaisemiselle. Valtava konearmada maailman olohuoneissa odottaa kuumeisesti lehdistössä ja jopa poliitikoissa keskustelua sekä tunteita herättäneen sarjan uutta osaa.

Kyseessä on iso GTA ja niitä odotellaan kovasti ja niin myös minää, vaikka GTA IV ei mielestäni mikään erikoinen pelinä ollut. San Andreas puolestaan on kenties edelleen arvostetuin GTA ja GTA5 sijoittuu samoihin maisemiin. Jo pelkästään se on nostanut odotuksia pelin suhteen.


Mitä sitten on tulossa? Avoimen pelimaailman kerrotaan olevan isompi kuin Red Dead Redemption, GTA: San Andreas ja GTA4 pelien maailmat yhteensä. Alkaakohan maailman koko mennä jo älyttömyyksiin? Toisaalta tutkittavaa ja pelattavaa ainakin riittää! Luvassa on kaupungin lisäksi muun muassa maaseutua, vuoristoa ja merenpohjaa.

Mielenkiintoinen elementti on myös kolme eri päähahmoa, jotka jokainen ovat pelattavissa. Jokaisella hahmolla on oma erikoiskykynsä, joita voi käyttää pelin aikana. Michael on noin 40–vuotias entinen menestynyt pankkiryöstäjä, mutta ei niin onnellinen perheenisä. Ilmeisesti kaipuu jännittävämpään elämään vetää takaisin puoleensa. Michael voi hidastaa aikaa tulitaisteluissa Max Paynen ja Red Dead Redemptionin tapaan.


Trevor on myös noin 40–vuotias narkkari. Hän on Michaelin vanha ryöstökumppani ja on valmis jatkamaan ryöstelyä Michaelin kanssa. Trevor saa lisävoimaa ja kestävyyttä menemällä väkivaltaiseen tilaan, jolloin hän voi myös käyttää erikoishyökkäyksiä taisteluissa.

Franklin on kolmikon nuorin. Noin 25–vuotias, joka toimii autoliikkeessä myyjänä. Franklin pystyy hidastamaan aikaa ajaessaan.


Hahmojen välillä voi vaihtaa pelin aikana ja ne elävät omaa elämää vaikka pelaaja ei pelaisikaan tietyllä hahmolla. Ei siis voi tietää mitä on tekeillä, kun päättää vaihtaa hahmoa. Kamera erkanee nykyisestä hahmosta Google Earthin tavoin ja kohdistaa sitten haluttuun paikkaan kartalla siirtyen pelitilaan.

Eilen julkaistu ensimmäinen pelikuvaa sisältävä video osoittaa kuinka laajasta ja monipuolisesta pelistä on kysymys. Tähän saa varmasti kulumaan kymmeniä ellei satoja tunteja erilaisten minipelien tai vain kaupungin sekä alueiden tutkimisen vuoksi. Itseä kiinnostaa esimerkiksi ajatus lähteä valloittamaan pelin korkea vuori ja hypätä sieltä kenties liitovarjoa apuna käyttäen alas. Meren tutkiminen sukeltelemalla voisi olla myös hauskaa ja rentouttavaa.


Voi pojat että uutta GTA:ta odotetaan kaikin mahdollisin aistein! Syksyn muut pelit ovat vaarassa jäädä pahasti paitsioon, mutta ei se mitään. Ehtiihän niistä sitten pelaamaan vaikka uuden sukupolven versioina? Alla vielä eilen julkaistu traileri.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti