keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Minecraft: Xbox 360 EditionMinecraft on jo valtava ilmiö. 2009 taru alkoi ja se jatkuu edelleen. Tutustuin teokseen vasta hiljattain, kun peli oli jonkinlaisessa pienessä alennuksessa hetken Xboxilla. Peli vei heti täysin mukanaan.

Minecraft ei ole missään nimessä ”normaalipeli" tarinalla tai ennalta määrätyllä tavoitteella, vaan sen viehätys on täydessä vapaudessa. Varsinaista päämäärää ei välttämättä ole. Pelaaja heitetään maailmaan, joka on heti täysin avoin. Voit lähteä tutkimaan sitä täysin vapaasti, mutta kuten tutoriaali jo opettaa, kannattaa ensin hieman varustautua. Ensin olisi hyvä saada katto päänpäälle, koska yö on tulossa ja sen mukana erilaisia ilkeitä otuksia.

Pelissä on toki eri vaikeusasteita ja helpoimmalla peli on pelkkää rakentamista ilman vaaraa monstereista. Varsinaisesti monstereista ei isoa vaaraa ole muutenkaan ja saavutuksia ei helpoimmalla saa, joten täytyihän niiden ilkeiden hämähäkkien ja zombien antaa mellastaa öisin.

Pelistä toki löytyy jokin iso paha pomo, jonka voi ehkä joskus käydä listimässä ”toisessa maailmassa”, kunhan sinne vain ensin onnistuu tiensä löytämään. Itse löysin, mutta kuolin lähes heti, joten varustelua pitäisi hieman harrastaa enemmän. Ei jaksa, vaan takaisin rakentamaan. :D

Minecraftissa pelin tarjoama haaste ei ole se miksi peliä pelaa, vaan haaste tulee omasta mielestä. Mitä haluat luoda? Aloitin tekemällä nopeasti oman pienen suojan kallionseinään. Sieltä lähdin heti kaivamaan alaspäin. Kiveä, savea, soraa… pelimaailma koostuu kuutioista ja kuutiot eri materiaaleista. Näitä voi hyödyntää rakentamiseen ja uusien esineiden sekä asioiden valmistamiseen. Syvältä maan uumenista löytää myös harvinaisempia materiaaleja kuten kultaa ja timantteja. Näistä saa entistä vahvempia aseita tai varusteita.

Luomisen raja on vain mielikuvituksesta kiinni. Ensimmäisen nopean suojan tehtyäni aloinkin rakentamaan omaa taloa lammen keskelle. Järvi tulisi muodostamaan vallihaudan rakennukseni ympärille. Projekti vain kasvoi ja kasvoi. Lopulta kyhäsinkin jonkinlaisen linnan, jossa oli useampi kerros, torneja ja tiilikatto.

Viljaa voi kasvattaa ja eläimiä pyydystää aitaukseen. Eläimiä voi ruokkia uuden sukupolven toivossa ja niistä saa niin ravintoa, kuin hyödyllisiä tarvikkeita, kuten lampaista villaa. Tekemistä siis pelissä riittää ja internet on täynnä esimerkkejä siitä, mitä kaikkea pelissä voikaan tehdä. Peli on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia tapauksia pelihistoriassa ja tämän parissa vierähtää jopa liian helposti kokonainen vuorokausi. Pelin pariin vain unohtuu tutkimaan, kaivamaan ja rakentamaan. Mitähän sitä seuraavaksi rakentaisi?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti