perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kun odotukset rapistuvatPelien hinnat pomppasi aika rajusti, kun mm. Verkkokauppa.com ja VPD.fi kauppojen Ahvenanmaan suoratoimitukset loppuivat. Jo ennen Ahvenanmaan toiminnan alkua tilailin pelejä ulkomailta, lähinnä Play.com:sta.

En tätä juuri ole Ahvenanmaan jälkeen harrastanut, joten päätinkin testimielessä kokeilla uudelleen The Last of Us ja Remember Me julkaisujen lähestyessä ja tilata ne Play.com:n kautta ulkomailta.

Alku näytti lupaavalta, koska molemmista peleistä tuli lähetysilmoitukset jo ennen julkaisupäivää. Hintaa kertyi noin 50 euroa per peli, joka on jo melkein 10e enemmän, kuin Ahvenanmaalta hankittuna ja Suomesta ostettuna ainakin The Last of Us taitaa maksaa edelleen lähemmäs 60 euroa. Ahvenanmaalta pelejä sai noin 40 euron hintaan, joten paljon pelejä ostavalle 20 euron lisäys on aikamoinen menoerä vuodessa, kun tottui Ahvenanmaan verovapaaseen pelivalikoimaan.

Mutta takaisin tilaukseen. Alku siis sujui hyvin ja jatkui erittäin lupaavasti. The Last of Us saapui jo julkaisuperjantaita edeltävänä torstaina, mutta Remember Me uupui edelleen, vaikka se oli lähetetty paria päivää aikaisemmin. Peli saapui vasta 25.6. kun se oli lähetetty 7.6. Todella ikävä viivästyminen. Tosin ensimmäistä kertaa ulkomailta saapunut peli viivästyy näin pahasti. Suomesta hankittuna Mass Effect 3 jäi tulematta, mutta siihen sain tilalle 10 päivän odottelun jälkeen uuden. Ulkomailta tilattuna myyjä ei toimi ennen 30 päivän odotusaikaa.

Itselläni lopahti mielenkiinto peliä kohtaan täysin odottelun aikana vaikka peli oli hyvän tovin kovasti odotettujen pelien listalla. Osasyynä toki ennakkoon tietoon tulleet, varsin ristiriitaiset kommentit pelistä. The Last of Us on edelleen kesken ja muutakin pelattavaa riittää, joten laitoin pelin saman tien myyntiin. Mielenkiintoista toisaalta, koska jos peli olisi tullut heti, olisi se varmasti koneeseen päätynyt. En edes halua lähteä kokeilemaan millainen prosessi palautus olisi. :D Jääkö nyt sitten mestariteos pelaamatta? Tuskin, mutta hyvä peli varmastikin ja ehkä tulee hankittua myöhemmin jostain alennuksesta.

Ahvenanmaan suoratoimitusten loppuminen oli ikävää, mutta toki valtion verotulojen kannalta varmaan kannattavaa. Itse kuitenkin katson varmasti jatkossa tarkemmin mitkä pelit oikeasti heti julkaisussa haluan ostaa vai odotanko hinnan alennusta tai mahdollisesti ilmais/alennuskampanjalatausta Sonyn ja Microsoftin kauppapaikkojen kautta. Vakituisessa työssä käyvälle parikymppiä todella paljon halututsta pelistä ei ole ongelma, mutta esimerkiksi nuorimmille opiskelijoille voi hyvinkin olla ja etenkin vaikuttaa siihen, kuinka monta peliä vuodessa oikein onnistuu saamaan pelattavaksi.

Alla Nelinpelin poikien analyysi Remember Me:stä.1 kommentti:

  1. Itse tilailen pelit nykyään lähinnä Amazonista ja joskus Zavvista. Erityisesti Amazon toimittaa todella luotettavasti viikon sisään kaiken mitä varastosta löytyy. Hinnat on sitten nopanheittoa että mistä saat halvimmalla. Euroopan ulkopuolelta tilaaminen on nykyään aika ankeaa, kiitos tullirajan laskemisen.

    VastaaPoista