tiistai 11. kesäkuuta 2013

Bring it on E3: SonySony puolestaan oli se joka tänä vuonna keräsi ns. pisteet kotiin ja vei lehdistötilaisuuksien ”voitto” pokaalin siinä samalla. Vaikka Microsoft järjesti hienon tapahtuman, niin Sony veti kyllä pisteet kotiin kaikilla alueilla. Ensimmäiseksi mieleen tilaisuudesta jäi isoin pommi ja hehkutukset konsolin drm vapaudesta, ei tarvita nettiyhteyttä, käytetyt pelit tuettuna, indie kehittäjät mukana ja hinta, 399e on X1:stä 100e halvempi.

PS Plus palvelu on mukana tuttuun tapaan tarjoten etuja ja pelejä. Lisäksi monninpelaaminen verkossa siirtyy PS Plus jäsenyyden alle Microsoftin Xbox Live palvelun tapaan. Tämä on enemmänkin hyvä uutinen, koska Plus jäsenyys on kannattavaa jo pelkästään pelin vuoksi ja maksullisuus varmasti innostaa Sonya enemmän kehittämään palvelua.

Konsoli näyttää myös tyylikkäältä ja on kooltaan huomattavasti pienempi kuin X1. Haluaisin todella päästä koskettelemaan laitteita ja vertaamaan niitä vieretysten.Peleissä nähtiin myös hyvää settiä. Muissa tilaisuuksissa esiteltyjen pelien lisäksi PS4:n kohokohtia olivat:

The Order 1886 ja inFamous: Second Son. Minulle henkilökohtaisesti yllätys ja erittäin positiivinen sellainen sarjan kahta aikaisempaa osaa pelanneena ja tykänneenä, Kingdom Hearts 3! FF Versus on elänyt hiljaiseloa ja veikkaukset osuivat oikeaan. Peli vaihtaa nimensä FF XV:n ja julkaistaan ainakin PS4:lle. Traileri oli erittäin näyttävä ja sarja näyttäisi muuttavan hieman suuntaa. Tätä todella odottelen myös FF sarjan fanina.

Lähes koko Sonyn tilaisuus oli kovaa settiä ja pelejä sekä upeaa faktaa kerrottiin jatkuvalla syötöllä. Etenkin uuden konsolin hinta ja pelaajaystävällisyys suojausten sekä käytettyjen pelien osalta nostivat Sonyn osakkeet todella korkealle. Pelaajat varmasti ottavat ilolla vastaan molemmat konsolit, mutta pelitulvan keskellä mahdollisuus käytettyjen tai kaverilta lainattujen pelien pelaamiseen PS4:llä houkuttaa hinnan ohella. PS4 tuntuu olevan Sonyn sanojen mukaan pelaajien pelikonsoli, eikä Micorosftin tapaan kokonaisvaltainen viihdelaite, jonka palvelut eivät edes toimi suomessa.

Molemmat koneet löytävät varmasti hyllyyn, mutta PS4 näyttää edelleen – kuin myös julkistustilaisuuksien jälkeen – paljon mielenkiintoisemmalta. Oi Joulu tule jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti