keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Bring it on E3: NintendoNintendo jätti perinteisen pressin tänä vuonna väliin ja keskittyi Nintendo Direct lähetykseen netissä. 3DS sai oman osansa, mutta käsikonsoleita en ole omistanut ikinä. Keskitytään siis Wii U:n tulevaan tarjontaan.

Super Mario 3DWorld. Odotettu ja toivottu 3D Mario Wii U:lle. Meno näytti perus Mario tasohyppelyltä. Uutuutena Toad ja princessa pelattavina hahmoina Marion ja Luigin lisäksi. Pelaaminen onnistuu yksin tai maksimissaan neljän pelaajan co-op ryhmänä. Hahmoilla on lisäksi erikoiskykyjä, joita voi hyödyntää eri tilanteissa. Mario saa myös uuden kissapuvun, jolla voi raadella vihollisia kynsillä sekä kiipeillä pitkin seiniä. Julkaisu jopa tämän vuoden puolella joulukuussa. Galaxy 2 on viimeisin kunnon 3D Mario, joten putkimiehen maailmaan hyppää varmasti mielellään jossain vaiheessa. Riippuu vähän miten loppuvuonna uudet konsolit vie aikaa.

MarioKart 8 oli myös odotettu ja tervetullut lisä Wii U:n laihaan pelivalikoimaan. Uusi MarioKart uhmaa painovoimaa. Rata voi mennä seinissä tai ylösalaisin "katossa". Liitovarjot, moottoripyörät ja vedenalainen maailma myös mukana, jotka tuttuja 3DS:n MarioKart 7:sta. Tämä menee varmaan jollain aikataululla hankintaan. Viimeisin MarioKart massapelaaminen on Nintendo 64 ajoilta, joten hulvatonta rallittelu Mario maailmassa voisi olla taas paikallaan niin yksin, kuin partypelinä. Julkaisu tosin vasta keväällä 2014.

Uusi Zelda jäi loistamaan poissaolollaan, mutta jo aikaisemmin paljastettu The Legend of Zelda Wind Waker HD näyttää hienolta. Muistoissa se on parhaimpia GameCube pelejä sekä hieno pala Zelda historiassa. En aivan ole enää niin innostunut pelistä ja HD tasoisen grafiikan tuominen ei välttämättä kamalasti tuo lisäarvoa peliin. Wind Waker oli kuitenkin yksi parhaimpia Zeldoja ja osittain parjattu purjehdus oli aikanaan ainakin minun mieleen. Toki peli kiinnostaa edelleen, mutta todennäköisesti esimerkiksi GTA 5 tulee syömään peliajan lokakuussa. Lokakuu 2013.

Xenoblade henkinen uusi IP, jolla ei nimeä vielä ole sai uutta kuvamateriaalia Nintendon lähetyksessä. Pelin on tarkoitus olla saumaton open world peli. Näyttää hyvältä ja kiinnostavalta. Xenoblade oli todella vakuuttava Wiillä ja jatkoa otetaan ilolla vastaan. Julkaisu tosin taas vasta 2014.

Bayonetta 2 aiheutti kohua, kun se Nintendon lähetyksessä nähtiin Wii U:n julkaisun aikoihin. Wii U yksinoikeus näytti hyvältä ja mielenkiintoiselta, mutta taas lähetyksen teeman mukaan julkaisu joskus2014.

Donkey Kong Country: Tropical freeze tuo Donkey Kong Country Returns tyylisen uuden pelin, jossa pelastetaan kotisaari viikinkien hyökkäykseltä. Peli tulee ulos vuoden loppuun mennessä. Returns jäänyt väliin eikä Donkey Kong ole ikinä kiinnostanut. En usko, että tämä menee lainkaan hankintaan.

Nopeasti käytiin myös Wii Party U minipelikokoelma ja Wii Fit U, joista ilmoitettiin, että pelit myöhästyvät. Suuren suosion saanut GamePad ja kynä piirustusvälineenä tuovat taitaville piirtäjille lisää värejä kesällä. Myös Art Academy nimike taitaville piirtäjille tulossa myöhemmin. Mitä tämä tarkalleen tarkoittaa selviää kenties joskus? Wonderful 101 sai kuvaa ja julkaisupäivän elokuussa, mutta ei kiinnosta.

Joukko kolmannen osapuolen pelejä käytiin nopeassa tahdissa pieninä videopätkinä ja eShopin latauspelivalikoima saa tukun pienempiä pelejä. Yksikään ei kyllä minussa onnistunut minkäänlaista väreilyä herättämään.

Lähetyksen päätti uusi Super Smash Bros. niin Wii U kuin 3DS pelinä. Uutuutena taisteluun liittyy Villager hahmo Animal Crossingista sekä Direct lähetyksen lopussa nähty Mega Man. Tuttuun tapaan julkaisu joskus 2014. partypelinä tullut kaverilla pelattua, mutta muuten sarja ei ole tuttu, joten eipä ole innostusta taisteluihin. Varmasti tervetullut Nintendon ystäville.

Mitä siis jäi käteen? Micorosft ja Sony paukuttivat lavalla isossa ja hienossa showsa omia uusia koneitaan. Nintendo tyytyi nettilähetykseen ja syykin oli ilmeinen. Ei ollut mitään mitä kertoa lavalla isolle yleisölle.

Nintendolla on pitkä etumatka Wii U:n kanssa, mutta sille ei ole juurikaan pelattavaa. Mario tuotteet ja Zelda remake sekä muutama muu yksittäinen peli, joista ei vielä tiedetä edes julkaisuajankohtaa, ovat varmasti niitti Nintendon arkkuun. Wii U ei tule pääsemään myyntilistojen kärkeen vaikka uudet pelit hetkellisesti sen myyntiä ehkä nostavatkin. Nintendo olisi tarvinnut isoja nimiä julkaisuun nyt, eikä vasta 2014, kun uudet PS4 ja X1 ovat jo kaupoissa. Wii U tulee myös minulla pysymään vain Nintendon omien pelien pelausalustana ja keräämään pölyt muuna aikana aivan kuten Wii. Odotus on kovasti etenkin PS4:n parissa, eikä Nintendo vastannut siihen kutkutukseen millään tavalla. Harmi, Nintendolla oli avaimet käsissään, mutta lukko näyttäisi pysyvän suljettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti