tiistai 11. kesäkuuta 2013

Bring it on E3: MicrosoftViimeyö oli pelimaailman jännittävin ja informatiivisin pitkään aikaan. E3 messut saivat pitkästä aikaa arvoisensa showt kun MS, Sony kuin Ubisoft tykittivät vasemmalta sekä oikealta omilla esityksillään. Myös EA oli mukana, mutta siitä ei paljon jäänyt minulle käteen.

Pelaajalehti.com on koostanut mukavan tiivistelmän yön tapahtumista. Samoin NeoGAF foorumeilla on kattava listaus kohokohdista.

Alla hieman mietteitä minua kiinnostavista asioista.

Showt aloitti jälleen Microsoft, jonka esitys oli kaiken kaikkiaan hyvä. Erityisesti innosti Gold jäsenille PSN+:n tapaan tarjota ilmaisia pelejä ainakin X1:n julkaisuun asti. Toivottavasti jatkuu myös jatkossa X1:n kanssa.

Julkaisu marraskuussa ja hinta 499e + suomilisä. Joissain lähteissä suomen hinnaksi "varmistettu" 529e.

Varmistus mahdollisuuteen pelata pelejä myös perheen kesken useammalla tilillä saatiin, vaikka pelit onkin sidottu Live tunnukseen. Jonkinlaisen perhetilin voi koneelle ilmeisesti tehdä, mutta mitenköhän vaan määritetään perheenjäsenet? Toinen kaivattu varmistus oli Microsoft pisteiden siirtyminen historiaan ja oikean valuutan tuleminen kauppapaikalle maksuvälineeksi.

Pelipuolella kiinnostavia tekeleitä Microsoftin esityksessä olivat Metal Gear Solid V: Phantom Pain, WoT 360:lle, Forza5 ja sen oppiva tekoäly ja etenkin Witcher 3 näyttää todella upealta. Täyty ottaa todenteolla työnalle edelliset.

Uusi Halo traileri oli puolestaan todella mielenkiintoinen ja kiusoitteleva. En sarjaa ole pelannut, mutta traileri herätti kiinnostusta tyylillään. Mitä oikein on tulossa varsinkin, kun ei aluksi ymmärtänyt että kyse edes on Halosta?

Remedy sai oman pienen osansa MS:n tilaisuudessa. Sami Järvi oli kertomassa Quantum Breakista ja lyhyt teaser oli todella tyylikäs. Tätä odotan ehkä eniten X1:n peleistä.

Ryse: Son of Rome oli uusi ja vaikuttava, mutta ei paljon kuitenkaan irronnut tai ainakaan ei jäänyt mieleen. Tyylikästä kuitenkin, joten laitetaan seurantaan.

Vaikka loppupeleissä Microsoftin tilaisuus oli hyvä ja viihdyttävä, niin se ei kertonut paljonkaan uutta tai tarjonnut suuria yllätyksiä. Pienemmistä peleistä nähtiin uusia tulokkaita ja jo julkistetuista peleistä hieman enemmän infoa ja pidempiä pätkiä. Televisiopuolesta onneksi ei puhuttu lainkaan vaan se pidettiin lupausten mukaan julkistustilaisuudessa ja E3:ssa keskityttiin peleihin. Varsinaista pommia MS ei onnistunut mielestäni tarjoamaan, mutta X1 on mielenkiintoinen uutuus ja hienoja pelejä on totta kai tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti