keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

The Room
The Room on ollut alkuvuodesta pelikansan huulilla. Peli on yksi iOS pelikokemukseni parhaimpia pelejä, vaikka ei olekaan pituudella pilattu. Pelin pituus on toki suhteellinen käsite, koska kyseessä on mitä omaperäisin ja upein ongelmanratkaisuun keskittyvä peli. Jos hoksottimet toimivat, niin pelihän on varsin nopeasti koluttu läpi, mutta itse varsin hitaalla välillä käydessä, sain miettiä pulmia tuntitolkulla kertaakaan kyllästymättä.
The Room on huone, jossa on erittäin hyvin turvattu kassakaappi ja sieltä paljastuu mystinen rasia tai miksikä vekotinta sitten haluaakaan kutsua. Eri tasoihin piiloteltuja muistiinpanoja lukemalla pelissä on myös tarina, mutta se on täysin sivuseikka. Viehätys on nimenomaan nerokkaasti suunnitelluissa pulmissa. Mitä ihmettä rasia kätkeekään sisäänsä ja miksi se on lukittu niin monimutkaisesti?Kontrollit ovat kenties pelin ainut heikkouksista. Rasian eri kohtiin voi keskittyä kaksoisnapauttamalla esimerkiksi tiettyä rasian jalkaa. Jos kohtaan voi zoomata, niin todennäköisesti jossain vaiheessa siinä täytyy jotain tehdä. Esimerkiksi pyörittää jalassa olevaa kultausta, jolloin paljastuu avain. Seuraavaksi voidaankin etsiä rasiasta avaimen mentävä kolo, mutta avainta saataa joutua tavaravalikossa pyörittään, jotta se sopii avainreikään. Ulospäin zoomaus tapahtuu sitten kahta sorma käyttämällä, joka tuntuu välillä kömpelöltä ja ei aina edes toimi. Myös kaksoisnapautus saattaa jostain yllättävästä syystä rekisteröidä halutun lähentymiskohteen rasian toiselle puolelle, jolloin saa ihmetellä mihin päätyi.

Alussa saadaan myös jonkinlainen linssi, jolla voidaan tutkia asioita eri näkövinkkelistä ja paljastaa asioita, jotka eivät plajaalla silmällä näy. Tätä käytetään varsin paljon pelin aikana.

Pelin grafiikka on todella uskomatonta. Hienoa ja erittäin tarkkaa. Rasia ja sen sisältä paljastuvat muut esineet ovat täynnä yksityiskohtia. Peli vaatiikin toimiakseen vähintään iPhone 4S:n. Akku kuluu iPhonella todella nopeasti, joten laturin on hyvä olla matkassa, jos pidempiaikaista ratkontaa haluaa harrastaa.

Musiikkimaailma on myös nerokas. Piinaavan jännittävä tunnelma luodaan hienosti synkällä taustalla ja upealla musiikilla. Loppupuolella salaperäiset kuiskaukset nostavat lievän pelon tunteenkin mukaan.

The Roomin ensimmäinen taso on ilmainen ja siitä saa hyvän käsityksen, mitä peli voi tarjota. 1,79 € arvoinen peli on ehdottomasti jokaisen sentin arvoinen ja peliä ollaan jatkokehittämässä edelleen, joten lisää pulmailua on varmastikkin luvassa. Ehdottomasti ehkä mielenkiintoisin iOS tekele, jota olen pelannut ja harkitsen pelin ostamista myös iPadille, jotta pääsisi uudelleen ratkomaan laatikon salaisuuksia isolla näytöllä.

SUOSITTELEN!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti