perjantai 1. maaliskuuta 2013

Apple TV - uusi tuleminenViime vuoden puolella tuomitsin Apple TV:n turhakkeena. iMac koneen hankkimisen myötä päätin antaa laitteelle uuden mahdollisuuden ja olen onnistunut toteamaan laitteen sittenkin varsin hyödylliseksi.Muuton jälkeen suunnittelin sisustusta olohuoneeseen ja koneen saaminen television lähelle ei ollut kovinkaan helppoa. Johtoja on niin paljon jo pelkästään pelikonsoleiden vuoksi, joten en kaivannut enää tietokoneen ja television välille ainuttakaan piuhaa. Apple TV tarjoaa mahdollisuuden AirPlayn avulla kuvan ja äänen siirtoon koneesta, iPhonesta tai iPadista WLAN -verkon avulla televisioon. Tämä onkin toiminut pääsääntöisesti hyvin.

Lisäksi aikaisempaan kokemukseeni verraten, Apple on saanut kehitettyä AirPlay toimintoa. iPadilla katsoessa esimerkiksi Youtubesta tai vaikkapa suomalaisten televisiokanavien nettitelevisioita, voi pelkästään videon kuvan laittaa AirPlayn avulla televisioon. Esim. puhelinta voi jopa käyttää muuhun, kun se toistaa videota televisioon.Aikaisemmin sain homman toimimaan vain koko ruudun peilauksella televisioon ja tuloksena olivat mustat palkit sivuilla. Nyt niitä ei ole näkynyt. Lisäksi Sonyn televisiossani on tainnut olla aina päällä joku outo kuva-asetus, koska nykyisin kuva on rajattu niin kuin pitääkin.

iMac:n kanssa streamaus on myös helppoa, koska koneen yläpalkkiin ilmestyy AirPlay kuvake. Myös äänivaihtoehdoista on mahdollista vain ääni saada Apple TV:n kautta äänijärjestelmään, joka on ollut kätevä esimerkiksi Spotifyn käytössä. Toimii hienosti vaikkakin langattoman verkon ruuhkasta tai mahdollisesti laitteiden etäisyydestä johtuen välillä hieman tökkien. Varsinkin HD tai FullHD laadulla toistettua videokuvaa on toisinaan lähes mahdotonta katsoa pätkimisen vuoksi. Suosituin AirPlay toiminto onkin ollut iPadillä Ruutu.fi tai YleAreena sovelluksella ohjelmien katsominen jälkikäteen. Etenkin Ruutu.fi tarjoaa varsin hyvän kuvanlaadun.Uudistusten ja televisioasetusten kuntoon laittamisen myötä Apple TV on löytänyt paikkansa olohuoneessa. Lisäksi se toimii mainiona Netflix koneena, joka on nopeasti aina käynnistettävissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti