torstai 21. helmikuuta 2013

PlayStation 4
Sony teki sen vihdoin. Aloitti isojen poikien pelin uuden sukupolven koneiden kanssa ja varsin näyttävästi aloittikin. Yöllinen PlayStation Meeting 2013 New Yorkissa tarjoili varmistuksen tulevasta PS4:sta. Itse konetta ei vielä nähty, mutta hype on noussut ainakin minun päähän jo mukavasti.

Olin varsin skeptinen Sonyn tilaisuuden suhteen. PS3:sta tuotiin vasta hilajttain uusia versioita myyntiin ja oletin, että tilaisuus olisi kaikesta ennakkokohusta huolimatta jotain muuta kuin PS4:sta. Ihanaa olla väärässä ja uutta konsolia odotetaan taas kunnolla. Sony on ainakin ennakkotietojen mukaan varsin hyvällä tiellä uuden tulokkaan kanssa.

X86-suoritin, pc:n grafiikkaprosessori, 8 GB:n verran GDDR5 muistia ja erillinen siru hoitamaan uutta streamaus ominaisuutta. Raudan puolesta uusi PS4 vaikuttaa erittäin lupaavalta, eivätkä ominaisuudetkaan jääneet jälkeen. Eri asia sitten kuinka pelaamisen jatkaminen Vitan ruudulta tai pelaamisen aikana tapahtuva streamaus toimii.


DualShock4 on saanut varovaisen tyylikkään uudistuksen ainakin sivusta katsottuna. Ylhäältä päin en kovasti kehuja antaisi. Ohjain näyttää lähinnä pullistuneelta uuden teknologian kuten kosketusnäytön, kuulokeliitännän ja valopaneelin vuoksi. Toivottavasti pelituntuma on parempi kuin edeltäjässä. Ohjaimen Share nappulan toimintaa näkisi mielellään käytännössä.

PlayStation Storesta hankitun pelin suora aloittaminen alkulatauksen jälkeen on erittäin tervetullutta ja varmasti uudempi langaton kortti auttaa parantamaan PlayStationin verkko-ominaisuuksia. Ainakin omalla PS3:lla pelien lataaminen on todella hidasta puuhaa verrattuna vaikkapa Xbox 360:n kanssa.

Peleistäkin toki puhuttiin ja tilaisuudessa nähtiin niin uusia nimi, kuin vanhoja uutukaisia. Watch Dogs todella herätti kuolavanan suupieleen. Kyseinen peli on tulossa tosin myös PS3:lle, joten riitääköhän siinä pontta myymään rautaa? No minulle ei tarvitse paljon myydä. :)

Sony tuo Kinect tyylisen 3D kameran PS4:n myötä.

Lopussa lisäksi maininta ”tulossa jouluksi 2013”, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin Eurooppa saa oman versionsa vasta 2014 vuoden puolella. Peli on kuitenkin avattu ja innostuneena otin uutiset vastaan. Sonylla on oikeasti taidettu miettiä asioita, mutta tuleeko hinta nousemaan tällä raudalla liian korkeaksi?

Watch Dogs PS4:lla siintää jo horisontissa ja Microsoftin vastausta odotellaan kovasti. Tämän kesän E3:sta on varmasti tulossa yksi kaikkien aikojen upeimmista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti