maanantai 28. tammikuuta 2013

iMac

Joulukuun alussa tuli hankittua ensimmäinen Applen tietokone. Uusin versio iMac mallistosta ja sen halvin mahdollinen kokoonpano.

Windowsista siirtyminen OS X ympäristöön on sujunut erittäin kivuttomasti ja käyttöjärjestelmä tuntuu hyvältä ja erittäin toimivalta. Totuttelua se kyllä vaatii, mutta kokeilemalla ja Googlen avulla on löytynyt aina tarvittavat toiminnot. Juuri nyt hyppy Windows maailmasta OS X maailmaan ei tunnu yhtään sen kummallisemmalta, kuin hyppy Windows 7:sta Windows 8:n.iMacin mukana tullut mininäppäimistö on yksi totuttelua vaativa asia ja etenkin cmd näppäin. Sen kautta kun hoidetaan kaikki tutut pikakomennot, kuten kopiointi. Ctrl nappi löytyy, mutta kopiointi ei suinkaan ole ctrl + c, vaan cmd + c.

Ohjelmien asennus on hoidettu mukavasti Mac Storen kautta tai internetistä lataamalla. Suurin osa ohjelmista käynnistetään avaamalla asennutiedosto ja raahaamalla ohjelman kuvake hiirellä Applications kansioon. Asennus on valmis. :) Kätevää ja nopeaa.Macig Trackpad on kätevä hiiri. Totuttelua taas vaatii, mutta peruskäytössä ja internet surffauksessa Trackpad on aivan lyömätön. Olen selaimen käytössä aikanaan oppinut Operan myötä hiiriliikkeet, mutta OS X:n Chromeen niitä ei näyttänyt löytyvän. Trackpad ajaa osittain saman asian. Paria sormea levyssä pitämällä ja huispaisemalla sivulla selain siirtyy käytettyjen sivujen välillä. Itse OS X:ssä eri määrällä sormia ja liikkeitä voi tehdä monia eri asioita kuten siirtyä ohjelmavalikkoon tai tyhjentää kaiken sivuun työpöydältä.

Suurin hyöty iMacin hankkimisesta on johtojen vähyys. Kone on all-in-one tyyppinen, eli siihen menee ainoastaan virtajohto. Lisäksi haluan joskus katsoa ohjelmia koneen kautta televisiossa. En kuitenkaan halunnut alkaa uuteen kämppään vetämään johtoja seinää pitkin, joten annoin Apple TV:lle uuden mahdollisuuden. Kun Apple TV löytyy samasta lähiverkosta, niin OS X:n yläpalkkiin ilmestyy kuvake, josta kuvan ja äänen voi siirtää televisioon Apple TV:n kautta. Ehdin jo tuomita Apple TV:n turhakkeena viimevuonna, mutta nyt olen hieman toisiin ajatuksiin tullut. Apple TV:n uudesta tulemisesta lisää myöhemmin.


Windows maailmasta OS X maailmaan siirtyminen on tapahtunut todella kivuttomasti. Joitain asioita "kaipaa" Windowsista, koska on tottunut tekemään tietyllä tavalla, mutta enemmän ja enemmän tottuu Applen tyyliin. Töissä esimerkiksi Trackpadin tarjoamat liikkeet eivät oikein toimikkaan tavallisen hiiren kanssa vaikka tasohiirtä kuinka hamuaisi vierestä.

Yllättävän paljon esimerkiksi Steamista löytyy pelejä Macille ja uudet pelit yhä useammin tulevat myös Mac koneille, joten sitä alkaa olla mahdollista käyttää hyvin myös pelikoneena. SimCity varmaan tulee testattua Macilla, kunhan julkaisu tapahtuu. Muuten pelaaminen tulee pysymään edelleen konsoleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti