tiistai 6. marraskuuta 2012

Digiexpo 2012 ja Wii U ensikosketus


Muutto alkaa olla laatikoidenkin osalta ohi ja tavarat edes jollain paikoillaan. Mitä nyt huonekaluja pitäisi hankkia hieman lisää ja sohva on vasta tuloillaan. Wii U tosin julkaistaan ennemmin kuin sohva. :(


Sunnuntaina ehdin piipahtamaan Digiexpo messuilla, joka oli vaihtanut paikkaa Messukeskuksen sisällä. Messut olivat nyt kahdessa alemmantason isossa hallissa yhdessä muiden messujen kanssa. Kaikki samassa tasossa on hyvä uudistus, mutta messuja mainostettiin sen vuoksi kaikkien aikojen isoimpana. Myös peliosasto oli kuuleman mukaan isompi kuin ennen, mutta ei mielestäni ollut kovinkaan kummoinen. Muiden messujen oleminen parin askeleen päässä tosin saattoi vain luoda tunteen siitä. Melutaso oli jälleen valtava ja etenkin pelilavan katsomossa trailereita katsoessa joutui pitelemään korviaan. Eikö ihmiset oikeasti kuule vai mikä helvetti siinä on, että ei voi käydä enää julkisessa tapahtumassa tai leffateatterissa ilman korvatulppia?

Pelipuolella iso osa oli jälleen Kinect ja Move pelejä. Wii U oli pääasiallinen testauksen kohde ja muuten lähinnä vain kiertelin ja katselin. Pariin kertaan Pelaajalehden henkilökunnan kanssa jutustelua ja pelilavan tapahtumia seuraten. Messut eivät viehätä yhtään niin paljon kuin ennen ja nytkin kävin oikeastaan vain Wii U:ta kokeilemassa.

Laite on kiinnostanut sen julkaisusta lähtien. Itse konsoli tuntuu olevan paljon pidempi kuin muut koneet, mutta muuten varsin sopusuhtainen. Mielenkiintoinen on myös tablet ohjain, joka ei ainakaan demoyksiköissä ollut kovinkaan painava. Luulin sitä painavammaksi, mutta unohtui kysyä onko akku paikallaan. Ohjain tuntui heti sopivan käteen ja tabletin näyttö on erittäin tarkka.

Batmanin uusioversiota pelatessa tekstuurit olivat todella karut itse ruudulla, mutta kyseessä on toki demo. Herätti vain kysymyksen laitteesta. Onneksi muut pelit kuten uusi Trine ja Pikmin näyttivät kuitenkin hyvältä.

Ohjaimen napit tuottavat aluksi hankaluuksia, koska samat kirjaimet löytyvät myös Xbox ohjaimesta. Ne ovat aivan eritavalla sijoitettu, niin myös eri kohtaan. Uusi tosin vaatii aina totuttelua, joten en usko että kyseessä on pysyvä ongelma. Kaikkeen tottuu, kun tarpeeksi käyttää.

Peleistä kokeilin Batmanin lisäksi ainakin uutta New Super Mario Bros, Trine, Pikmin ja Rayman pelejä. Vanhan kierto näkyy. Pikmin tulee olemaan varmaan odotetuin peli vain Wii U:n peleistä sekä Zombi U, jonka missasin kokonaan. Oli kuulemma K18 alueella, mutta enpäs huomannut siellä ilmeisesti käydä lainkaan. Raymanilla pääsi kokeilemaan myös Pro controlleria, joka tuntuu sekin hyvältä, kuin Boxin ohjaimelta. Ainoastaan toisen tatin sijoittaminen nappien yläpuolelle tuntuu jännältä, mutta kuten todettu niin siihen tottunee. Ohjain ei tuntunut lainkaan pahalta kädessä.

Wii U vaikuttaa hyvältä koneelta, ainakin siihen asti kunnes muut uuden sukupolven koneet tulevat. Tablet ohjaimen käyttö kuitenkin hieman hiertää. Se että Batman jää pelissä heittoaseen jälkeen katsomaan käsivarttaan ja ohjattavuus siirtyy tabletin pienelle näytölle, ei tuo varsinaista viehätysvoimaa ja uusioarvoa peliin. Samoin New New Super Mario on täysin vanhan toistoa. Muutama hassu uudistus ja tabletilla voi yksi henkilö luoda palikoita muiden pelatessa Wii ohjaimilla.

Hankin koneen todennäköisesti heti Zombi U paketin voimin, jossa tulee mukana myös Pro controller, mutta odotukset laitteen suhteen hieman tipahtivat. Onhan se toki tehokkaampi kuin nykykoneet, joten jatkossa saatan jopa alkaa hankkimaan uudet pelit Wii U:lle ainakin jos tuki Pro Controllerille löytyy. Aina on mukavampi jos peli näyttää hyvältä ja se toimii. Kunnon 3D Mario, Zelda ja Metroid ovat aika varmasti tulossa, joten niitä odotellessa voi opiskella uuden laitteen käyttöä, jotta on valmiina tositoimiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti