perjantai 19. lokakuuta 2012

Bad Piggies


Uskomatonta mikä määrä pieneenkin taloon mahtuu tavaraa. Muutto vihdoin tiedossa viikonlopun aikana, mutta pakkaaminen edelleen kesken. Jostain sitä aina vain löytyy lisää tavaraa mikä pitäisi saada mukaan. Onneksi sohva haettiin eilen, kun sain sen mukavaan hintaan huuto.net:ssä myytyä, niin kantamista hieman vähemmän. Nyt täytyy jokunen viikko elellä ilman sohvaa, kun sopivaa uutta ei ole vielä onnistuttu löytämään.

Pelikoneetkin ovat päätyneet takaisin pahvilaatikoihin, joten niin Skyrim kuin vasta aloitettu loistavalta tuntuva Dishonored on jäänyt tauolle. Toivottavasti ensiviikolla pääsee pian jatkamaan. Myös viikolla julkistettu Netflix elokuvapalvelu houkuttaa kovasti testaamaan.iPhone ei onneksi ole riippuvainen muutosta. Uusin koukutusta aiheuttanut peli on Angry Birds kehittäjä Rovion Bad Piggies. Vihaisten lintujen possut ovat saaneet oman pelinsä ja ensin olin todella epäileväinen pelin suhteen. Tuntui varsinaiselta rahastukselta ja lintubrändin lypsämiseltä. Positiivisen palautteen perässä ostin pelin kuitenkin myös omaan luuriin ja täytyy todeta että erittäin positiivinen yllätys kyseessä.

Tarkoituksena on kenttä kerrallaan toteuttaa kolme erilaista tehtävää. Yksi tehtävistä on aina possun saattaminen maaliin, josta saa yhden tutun tähden lopussa. Kaksi muuta tähteä saadaan esimerkiksi keräämällä tähtilaatikko matkalla, pääsemällä maaliin tietyssä ajassa tai vaikkapa maaliin ilman, että rakennettu härveli hajoaa yhtään. Pelaaja voi suhteellisen paljon itse vaikuttaa kuinka maaliin pääsee. Alussa saadaan tietty määrä objekteja, joista rakennetaan kuhunkin kenttään sopiva liikkumisväline. Paloista voi kyhätä niin autoa, lentokonetta kuin helikopteria muistuttavan härvelin tai sitten ihan vain ilmapallojen varassa ja kolapullojen paineilla ohjattavan laatikon.

Kenttiä on runsaasti ja ne ovat hyvinkin vaihtelevia. Tietyn aikaa käytetään yleensä tietynlaista metodia, jotta tavoitteet on saavutettu. Pelaaminen ja rakentelu ovat kuitenkin erittäin viihdyttävää ja varsinkin kaikkien tavoitteiden täyttämiseen saa välillä todenteolla pohtia millainen härveli täytyy olla, jotta perille pääsee halutulla tavalla.

Jonkinlainen tarinakin Rovion sarjakuvatyyliin löytyy. Possujen kartta hajoaa ja kartan paloja lähdetään alussa etsimään. Muuta sitten en juuri muistakaan, eikä se ole kovin oleellista miksi possuja tiettyyn paikkaan täytyy saada. Se on vain hauskaa.

Angry Birds on ollut ilmiö ja tuntuu että siitä lypsetään kaikki mahdollinen irti. Rovio kuitenkin osaa todella asiansa ja vaikka Space ei lopulta kovin paljon jaksanutkaan innostaa alun uutuudenviehätystä pidemmälle, niin pahojen possujen seikkailuun odotan jo innolla lisäkenttiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti