perjantai 14. syyskuuta 2012

Wii U julkaisu


Wii U sai vihdoin eilen julkaisupäivän Nintendon pitämässä Direct lähetyksessä. Marraskuun 30 päivä. Laite ei pääse vieläkään irti B –luokan pelikonemaineestaan ja soraääniä kuuluukin sieltä ja täältä. Itseäni laite kuitenkin kiinnostaa edelleen ja aionkin sen hankkia heti.


Tablet ohjain kiinnostaa todella. Paitsi että se on täysiverinen kahdella tatilla ja nappuloilla oleva ohjain, niin tabletin ruutu tuo varmasti mukanaan oman mielenkiintoisen lisänsä peleihin. Se kuinka lopulta kehittäjät sitä onnistuvat käyttämään on tietysti toinen asia, mutta aluksi ihan vaikka vain kartan tai tavaravalikon saaminen kosketusnäytölle ohjaimeen tuntuu ainakin itsestäni kiinnostavalta elementiltä. Pelikansalle tuskin mikään riittää, kaikkia kun ei voi millään aina miellyttää. Jos pelikansa on kallellaan johonkin suuntaan, niin siellähän sitten pysytään. Halutessa toki Pro kontrollerin ostaminen tuo klassisemman otteen pelaamiseen.

Laitteen tehoista on myös paljon ollut puhetta, mutta kun ottaa huomioon PS3:n ja Xbox360:n iän, niin eiköhän tuleva Wii U pomppaa kirkkaasti näiden kahden ohi. Kyseessä on kuitenkin sekä televisioon FullHD kuvaa, että tabletin näytölle lisäksi kuvaa tuottava konsoli, joten täytyyhän pinnan alla olla vähän parempaa rautaa, kuin mitä nykykonsoleilla on totuttu. Tämän hetken uusimmat huippupelit ovat myös tulossa uudelleen viimeisteltynä Wii U:lle. Tuskin ne tulisivat, jos kone ei niitä jaksaisi pyörittää?

Eilen tuli mielenkiintoinen tieto Wii U:n muistin määrästä. 2 GB yhteensä, 1 GB järjestelmälle ja 1 GB peleille on aikamoinen harppaus nykysukupolven koneista. PS3 ja 360 512 Mb:n muisti, joka on vieläpä jaettu kahtia, kalpenee Wii U:n rinnalla. Muistin määrästähän pelikehittäjät ovat muistaakseni aika paljon valitelleet, joten Wii U ainakin tarjoaa varmasti sulavammin toimivia peliä ja vähemmän lataustaukoja, kun muistiin voidaan siirtää pelaamisen aikana jo enemmän tavaraa.

Toinen kummastuksen ja täytyy sanoa että itselle myös silmien hierauksen aihe oli kahden eri paketin mukanaan tuoma levytila. Wii U käyttää SDD levyjä, joka on nopeampaa kuin normaali iso mekaaninen levy, mutta tilaa on sitten huomattavasti vähemmän. 8 ja 32 Gb tilat Basic ja Premium malleissa kuulostaa todella vähältä. Kone kuitenkin käyttää Blu-rayn tapaisia levyjä joihin mahtuu ainakin 25 Gb tavaraa ja muistin määrä varmasti auttavat asiaa siinä, että pelejä ei tarvitse asentaa kovalevylle. Lisäksi konsoli tukee USB:n sekä SD korttipaikan kautta lisämuistia, joten en usko että tilanpuute kovin nopeasti välttämättä iskee. Itselle ainakin varmasti riittää ihan vain 32 Gb Premium malli ja joku suhteellisen tilava SD kortti sen lisäksi.

Mielestäni kaikissa kolmessa valmistajassa on omat heikkoudet ja vahvuudet. Pitkään Nintendon koneita ja sen peleistä pitäneenä Wii U on luonnollinen valinta korvaamaan nukuksissa olleen Wii:n ja toivottavasti herättämään myös Nintendon koneen pitkäkestoisempaan pelaamiseen. Jos esimerkiksi ensivuoden alkupuolen pelit alkavat ilmestymään PS3:n ja 360:n lisäksi Wii U:lle, niin en näe syytä ettenkö voisi alkaa pelaamaan uusia pelejä Wii U:lla. Alkutietojen mukaan kone ei ole edes hinnalla pilattu. PS3:sta maksoin aikanaan yli 600 euroa, joten Amerikassa 270 €, eli suomessa varmaan reiluun 300 € pomppaava hinta ei kuulosta todellakaan pahalta.

Toivotankin Nintendon taas lämpimästi tervetulleeksi puhaltamaan uusia tuulia pelialalle. Vihdoin joku tuo jotain muuta kuin aina vain samaa liikeohjauksen hehkutusta. Olenkin varmasti heti hakemassa omaa Wii U yksikköäni, kun tieto kaupasta sen saapumisesta tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti