sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tunnelmia: Skyrim ja Resident Evil 6


Viimeaikoina on tullut kovasti pelattua jo melkein vuosi sitten julkaistua sarjan tuoreinta osaa, The Elder Scrolls V: Skyrim. Peli on sanalla sanoen uskomaton. Taian omainen maailma, valtavasti tekemistä ja kehitettävää sekä tutkimisen riemujuhlaa. Aikaisemmin ei sarjan peleihin ole tullut tutustuttua, mutta Skyrim on ampaissut heti yhdeksi suosikkipeleistä. 40 pelitunnin jälkeen moni peli olisi ollut jo aikaa sitten ohi, mutta Skryim ei tunnu vielä edes alkaneen. Ihmis Imperial valikoitui alussa hahmoksi ja hiippaileva jouskaria käyttävä maagi on muodostumassa. Tähän mennessä ainakin tullut hienosti pärjättyä jousen sekä taikavoimien avulla ja todella mielenkiintoisia hetkiä koettu lohikäärmeiden tappamista ja tuntemattomien alueiden ja luolastojen tutkimista. Skyrim maailma tuntuu hyvin eläväiseltä ja kaikille voi jutella sekä saada heiltä mahdollisesti yhden lukemattomista sivutehtävistä. Tarkemmin pelistä myöhemmin, kun sitä on kunnolla ehtinyt pelaamaan, mutta alun jälkeen tuntuu todella mielenkiintoiselta.


Skyrim jää nyt tauolle Resident Evil sarjan tuoreimman, kuutos osan myötä. Mukavaksi yllätykseksi VPD:stä Ahvenanmaan kautta tilattu peli oli saapunut jo perjantaina. En ollut kotosalla, kuin vasta myöhään lauantai-iltana, joten tänään aamulla päästy peliä kokeilemaan. Tuntuu aika mukavasti Resident Evil peliltä, vaikka pelituntuma onkin viitos osan tyylinen. Lenon on jälleen mukana, vaikka alussa valittavana ovat kahden muun hahmon tarinat. Lähdin kuitenkin ensin pelaamaan Lenonilla ja mukana on RE5:stä tuttuun tyyliin myös koneen ohjastama toinen henkilö. Co-op henkinen pelaaminen varmasti siis onnistuu, joka oli mielestäni RE5:ssä todella upeasti tehty. Skill pointseja kerätään ja chapterin jälkeen voi ostaa uusia kykyjä.

Peli tuntuu olevan aika armoton. Tallennuksia ei tapahdu kuin tietyissä kohdin ja checkpointejakaan ei ihan kokoajan vilise ruudulla. Kuolema tietääkin palaamista jonkinmatkaa taaksepäin. Ikäväkseni huomasin myös, että peliä ei saa pauselle. Ikään kuin puhelimesta tapahtuvaa valikkojen pläräystä voi toki tehdä, mutta taustalla tapahtuu kokoajan ja vaikka Xbox valikkoon siirtyy ja palaa peliin, niin vieressä on lauma zombeja valmiina iskemään.

Muuten peli tuntuu hyvin paljon RE5:ltä, synkemmän oloisessa maailmassa tosin. Saa nähdä mitä tuleman pitää ja kuinka kauan jaksaa. Koluttavaa pelissä valikkojen mukaan tuntuu riittävän. RE6:sta kuten myös Skyrimistä lisää siis tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti