keskiviikko 22. elokuuta 2012

Amazing Alex
Kerroin jo heinäkuussa Amazing Alex pelistä, joka tuolloin julkaistiin Angry Birds kehittäjän toimesta. Alkuongelmista selvittiin muutaman päivän odottelulla ja sen jälkeen peli on ollut iPhonessa satunnaisessa käytössä.

AA:sta ei varmasti tule samanlaista menestystä, kuin mitä Angry Birds nauttii. Eihän kyseessä ole oikeastaan edes uusi peli vaan paranneltu ja kaikille paremmin sopiva versio iOS:llä nähdystä Casey’s Contaptions pelistä, jonka oikeudet Rovio osti.

Tarkoituksena on kentän alussa saada ympyröity objekti hajoamaan tai kulkeutumaan haluttuun paikkaan. Käytössä on kuhunkin tasoon tietty määrä tietynlaisia esineitä ja näitä esineitä käyttämällä ja fysiikkaa hyödyntäen tehtävä täytyy suorittaa. Tuttuun tapaan tähtiä kerätään, mutta pisteillä ei ole väliä. Tähdet on sijoitettu kenttiin, joten liikkuvien esineiden tulee matkalla osua niihin, ennekuin tavoite on suoritettu. Kentän läpäisy yleensä on varsin helppoa, mutta pientä pohdintaa kyllä vaaditaan kaikkien tähtien haalimiseen.Pelin 112 kenttää riittävät hyvin, koska kovin montaa kenttää ei jaksa kerralla pelata. Varsinkin jos on jäänyt jotain yhtä kenttää pitkäksi aikaa hieromaan tähtien toivossa, ei seuraavaa välttämättä jaksa heti aloittaa. Pelaamista helpottamaan valintaruudusta voi hypätä katsomaan tekijätiimin nauhoitetta kuinka taso tulisi suorittaa. Tätä kehittäjien ideaa ei välttämättä tarvitse tietenkään käyttää vaan kentät mahdollistavat omien mutkikkaidenkin ketjureaktioiden tekemisen. Toki se auttaa jos ei pääse eteenpäin. Lisäksi pelissä on kenttäeditori, jolla pääsee luomaan ja jakamaan omia tuotoksiaan. Pelattava ei siis lopu, koska muiden tekemiä tasoja saa hankittua helposti.

Amazing Alex on nätti ja toimiva, ei liian haastava, mutta kuitenkin varsin tasokas peli. Se ei yllätä eikä aiheuta valtavia tunteenpurkauksia, mutta viihdyttää mukavasti pieniä hetkiä kerrallaan. Ilman Rovion nimeä peli tuskin olisi saavuttanut niinkään hyvää suosiota kuin se on saanut, koska varsinaisesti mitään mullistavaa peli ei tarjoa. Mukavaa ajanvietettä kuitenkin kohtuuhintaan, mutta jatko-osaa ei ole tarve hankkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti