keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Xbox360 ja Hifi

Nyt on sitten tullut uudistusten aika omaan pelaamiseen. Tähän asti pelaaminen on ollut Nintendon ja Sonyn konsolien harteilla. Mukaan liittyy nyt myös Xbox 360 vaikka nykyinen konsolisukupolvi elääkin viimeisiä vuosiaan ennen uutuuksia. PC pelaaminen on tullut koettua pitkästä aikaa Diablon ja Mass Effect sarjan myötä. Olen kuitenkin todennut, että se ei minulle enää sovi. PC:llä ei pääse liikkumaan tai venyttelemään samalla tavalla kuin sohvalla pelatessa ja väsymys iskee nopeammin. Taukoja joutuukin pitämään tiheämmin. Niinpä taidankin jättää PC -pelit omaan arvoonsa (muutamia harvoja poikkeuksia ehkä lukuun ottamatta) ja keskittyä kaikkien kolmen ison valmistajan konsoleilla sohvapelaamiseen ja iOS laitteilla mobiilipuoleen.

Alle 200e konsolista, kolmesta vaikkakin vanhemmasta pelistä ja muutaman kuukauden gold jäsenyydestä ei ole paha hinta mielestäni. Kesäisen tarjouksen perässä hankinkin kuvassa olevan bundlen. Kone on jo viritettynä käyttövalmiiksi, mutta pelaamaan en ole päässyt. Mass Effect 3 PC:llä ollut kesken ja kesälomamatkaa tiedossa, jonka itse peliominaisuuksiin tutustuminen jää hieman myöhemmäksi. Halo Reach voisi ainakin mukana tulevista peleistä olla kokeilulistalla. Lisäksi tilasin hiljattain ennakkoon oikeastaan ainoan keskikesän mielenkiintoisen pelinimikkeen, Sleeping Dogs, jonka tilasin siis Xboxille. Saa nähdä kuinka meikäläiseltä onnistuu boxin isommalla, mutta kehuja saaneella ohjaimella pelaaminen. Tarkoitus on kenties muuttaa pääasialliseksi pelikonsoliksi Xbox ja PS3:lla pelata vain yksinoikeuspelit. Jatkuva PS3:n bugittaminen ja minua kiinnostavien latauspelien myöhästely yksi syy vaihtoon. Toki bugeja esiintyy varmasti kaikissa peleissä ja aika näyttää kuinka tulen toimeen boxin kanssa. Myös E3:ssa esitelty Smartglass ominaisuus, jossa voi hyödyntää iPadia konsolipelaamisen kanssa kiinnostaa Xboxin yhteydessä.

Uutta ääntä


Hetki ennen Xboxin saapumista sain valmiiksi äänimaailman uudistuksen. Vanha Pioneerin 5.1 valmis kotiteatteripaketti saa siirtyä syrjään. Hankin Pioneerin av-vahvistimen, jossa on kerrankin tarpeeksi HDMI -liitäntöjä, jotta saan kaikki pelilaitteet samaan äänilaitteeseen kiinni. Vanhassa järjestelmässä ei saanut kuin yhden (PS3) laitteen kytkettyä kaiuttimiin. Nyt saan äänet niin PS3:sta, Xboxista, PC:stä kuten myös Wiistä uusien Wharfedale Diamond 10.1 sarjan kaiuttimien kautta ulos.

Etukaiutin. Vastaavaa tyyliä edustava keskikaiutin sekä subwoofer sivu kaiuttimien lisäksi.

Surround äänistä luovuin ja rakensin 3.1 järjestelmän. En ole mikään kova hifistelijä, joten en välttämättä kaipaa takakaiuttimia. Optio on kuitenkin vahvistimessa olemassa 5.1 äänille, jos joskus tulee kahden kaiuttimen lisätarve. Nyt kuitenkin pärjää mainiosti uudella kokoonpanolla, vaikka basson vähyys yllätti hieman. Luulin että uudet laadukkaammat kaiuttimet ja aktiivisubari edellisen passiivin sijaan toisi bassoa paremmin vanhaan laitteistoon verrattuna. Toisaalta vanhan laitteiston ääni on paljon karumpaa. Uusista kaiuttimista ääni ja bassotkin tuntuvat miellyttäviltä ja pehmeemmiltä, joten olen hyvin tyytyväinen. Lisäksi Diamond sarja on nätin näköinen ja eri värivaihtoehdoista löytyi jo olohuoneen tv-tasohyllyvitriinin kanssa yhteen sointuva sävy. Varsinkin kun hinta-laatusuhde tuntuvat kohtaavan hyvin tinkimisen ja tarjouskilpailujen jälkeen. Helsingin HifiStudio osoittautui hyväksi ja asiantuntevaksi liikkeeksi, josta sai ihan henkilökohtaista palvelua ja opastusta oman tilanteen mukaan. Mikäli miettii uusia äänilaitteita, niin suosittelen ainakin käymään ja kokeilemaan erilaisia malleja liikkeessä ja varsinkin kyseenalaistamaan hinnat. Paketin kokoamisella saa tarjouksen, josta voi helposti saada isonkin summan vielä pois vähän haistelemalla muualta vastaavia laitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti