tiistai 12. kesäkuuta 2012

Rakkaudesta pelaamiseen
Peliaiheiset podcastit ovat olleet osana peliharrastusta Pelaajalehden Pelaajacastin alkamisesta lähtien. Tämän jälkeen castejä on alkanut tulemaan enemmänkin mm. Konsolifinin ja Pelaajalehden foorumin jäsenten toteuttamana. Pelaajacast on kuitenkin ollut ainoa, jota olen jaksanut kuunnella, tähän asti.

Nelinpeli podcast on kolmen vannoutuneen peliharrastajan (Jason Ward, Sebastian Webster, Mika Niininen) tekemä peliaiheinen casti, jossa toki käydään läpi pelien ohella muutakin, kuten esimerkiksi elokuvia. Nelinpeli on aloittanut vasta reilu 3 kk sitten, mutta jo ensimmäisistä jaksoista alkaen on käynyt selväksi, että kyseessä ei ole todellakaan mikään amatööriporukka. Joukossa onkin paitsi pelaamiseen ”harrastusammattilaisia”, niin äänitystyöhön perehtyneitä henkilöitä. Kolmikko onkin mitä parhain trio upean ja viihdyttävän castin pyörittämiseen.

Viime lauantaina pääsin mukaan näkemään kuinka castia tehdään. Nelinpeli oli Lauttasaaren uimarannan puistossa nauhoittamassa podcastin seuraavia jaksoja. Mukaan pääsivät myös kuuntelijat, joten itse tartuin oitis tilaisuuteen. Heti tuli selväksi, että myös nämä jaksot tehdään todella ammattimaisella otteella vaikka kyseessä on vain harrastajaporukka. Monikanavaa tallentava äänityslaitteisto, hienosäätö ja äänitteen testaamiset tuovat tekemisen meiningin aivan uudelle tasolle aikaisempien pelicastien kuuntelijalle. En yhtään ihmettele, että kotistudiossa maallikolle ammattimaisilla laitteilla toteutettu casti ja sen laatu laittavat epäilykset liikkeelle markkinavoimien jylläämisestä taustalla.Puistossa ja myöhemmin sisätiloissa (suomen alkukesän vuoksi) loppuun viety nauhoituksen ensimmäinen osa on julkaistu hetki sitten, joten kannattaa vierailla osoitteeseen nelinpeli.com tai ladata uusin jakso suoraan tästä. Aiheena E3, josta riittikin juttua niin paljon, että jakso tullaan jakamaan kahtia. Myös parin viikon päästä ilmestyvään seuraava jakso on peräisin live nauhoituksesta. Nauhoitusten seuraaminen ja välillä hieman mukaan osallistuminen oli erittäin hauskaa. Osallistuminen toi entisestään tietoisuuteen sen, kuinka harrastuneita castin kolme vakioääntä ovat. Mukana on kolmikon lisäksi vaihtuva vieras jokaisessa jaksossa ja alussa on ollut erittäin merkittäviäkin pelimaailman henkilöitä mukana, mutta myös harrastajia. Tämä on tuonut casteihin aina uutta näkökantaa ja mielenkiintoisia näkemyksiä asioihin. Monipuolisuus ja tietämys ovatkin castiläisten valttikortti.

Vaikka itse olen pelannut pelejä aktiivisesti jo lapsesta asti, niin ei voi kuin ihailla castin kolmikon suhtautumista pelaamiseen. Sitä tiedon määrää joka peleistä tähän porukkaan sisältyy, en ole kuullut missään ennen. Toki Pelaajacast on toteutettu pelialan ammattilaisten toimesta ja sieltä tulee mielenkiintoisia faktoja peleihin liittyen. Nelinpelin porukka sen sijaan on pelannut harrastusmielessä todella paljon ja oppinut sen kautta analysoimaan pelejä, pelialaa ja pelaamisen kulttuuria. Ajatukset, analyysit ja ideat, joita tässäkin nauhoituksessa tuli esiin ovat todella mielenkiintoisia. Täytyy vain ihmetellä kuinka kaiken tuon tiedon on saanut päähän mahtumaan. Saatikka kaiken sen pelimäärän, josta tietoa ammennetaan on ehtinyt ylipäätään pelaamaan? Hattua nostan koko porukalle, jos sellainen olisi ja toivon menestykästä jatkoa, jaksamista ja pitkää ikää suomen kirkkaimpaan peliaiheiseen castiin rynnistäneelle Nelinpelille! Mukaan tullaan varmasti myös seuraavaan puistocastiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti