torstai 28. kesäkuuta 2012

Hay Day - farmailua iOS:llä


Viileä kesä ei näytä hellittävän otettaan vaikka kesäloma lähestyy jo hyvää vauhtia. Sateiset päivät onkin mitä mukavin syy pysytellä sisällä pelaamassa, kun ei tarvitse aurinkoon lähteä tuulettumaan. Viimeviikkoina on tapahtunut kaikenlaista pelaamisen suhteen kotirintamalla. Uusi äänentoisto järjestelmä on saapumassa tänään, jonka myötä siirryn valmiista 5.1 kotiteatteripaketista, itse eri osista koottuun 3.1 järjestelmään. Kaiuttimet ja vahvari on menny uusiksi. Tulevaisuudessa on mahdollista palata 5.1 järjestelmään, jos tuntuu ettei pelkistä etupuolen kaiuttimista saa tarpeeksi irti.

Myös suhteeni PS3:n kanssa on rapistumassa. Sonyn ja Nintendon laitteet ovat olleet uskollisesti hyllyssä, mutta pian mukaan liittyy myös Xbox. Viimeaikoina olen PC:llä pelannut Mass Effect sarjaa, joka on Xboxin puuttumisen myötä jäänyt väliin. Olen kuitenkin todennut, ettei PC pelaaminen ole minun juttuni vaan haluan peliviihteeni konsoleilla. Iso osa peleistä tulee molemmille alustoille (PS3 ja Xbox) ja kuulemani mukaan Xbox on pelaajalle mieluisampi alusta. Jatkuva bugien esiintyminen PS3:lla ja mikä pahinta, myöhästelevät pelit ovat saaneet minutkin vaihtamaan Microsoftin kelkkaan. Sony viivytti turhaan Trine2:n julkaisua ja eilen sain kuulla The Walking Dead sarjan toisen osan olevan ladattavissa Boxilla. Sonyn laatuprosessien takia ilmeisesti jälleen PS3 versio antaa kuitenkin odottaa julkaisuaan. PS3 ei mihinkään häviä vaan se on Blu-ray ja pelikäytössä edelleen, mutta pääsialliseksi pelialustaksi tulee varmasti vaihtumaan Xbox 360. Siitä ja äänijärjestelmästä lisää myöhemmin.


Farmivillen jalanjäljillä iOS:lle

Facebookissa suurta suosita saavuttanut Farmville farmin rakennuspeli ei ole minua ikinä jaksanut innostaa. Ylipäätään Facebookissa tapahtuva pelaaminen ei ole ollut kovinkaan vetovoimaista. Ehkä noin reilu viikko sitten sain kuulla ilmaisten iOS pelien suurkuluttajalta (tyttöystäväni) App Storesta löytyvästä Hay Day –pelistä. Mukavaa lirkuttelu musiikki onkin kuulunut tasaiseen tahtiin talossa, mutta enpä jaksanut vieläkään innostua farmista. Peli kuitenkin sai tällä viikolla julkisuutta, kun siitä uutisoitiin pelimedioissa ja osoittautuipa tekele vieläpä Helsinkiläisen pelistudion tekemäksi, joten pakkohan se oli kokeilla!

Yllätys on ollut erittäin positiivinen. Peli on todella viihdyttävä vaikka siinä ei käytännössä muuta tehdä kuin kasvatetaan farmia. Viljellään erilaisia kasveja, ruokitaan eläimiä ja kerätään niiden tuottamia hyödykkeitä. Esimerkiksi kanat tuottavat munia ja possuista saa pekonia. Erilaisissa tuotantolaitoksissa hyödykkeitä voi jatkojalostaa. Kaupankäynti on myös osa peliä, sillä koneen ohjastamat naapurifarmarit tulevat aika-ajoin kyselemään erilaisten tarjousten kanssa tuotteita. Myös ilmoitustaululla on ilmoituksia halutuista tuotteista, joita voi lähteä auton mukana kuljettamaan. Tätä kautta saa kokemusta ja rahaa tulevaisuutta varten. Farmi laajenee sitä mukaa kun tasonnousut ja rahatilanne antavat myötä. Pelin sisäisessä sanomalehdessä voi jättää lisäksi ilmoituksia tienvarsimyymälässä olevista tuotteista, joita muut pelaajat voivat käydä ostamassa. Peli myös näyttää todella pirteältä ja hyvältä. Eläinten ilmeily ja käyttäytyminen aitauksissa on hupaisaa seurattavaa ja esimerkiksi ruokaa haluava possu on mitä söpöin näky.

Käyttöliittymä pelissä on selkä ja se toimii hyvin sekä iPadilla, että iPhonella. Toki isomman näytön vuoksi pelaaminen on miellyttävämpää Padillä. GameCenter synkkauksen avulla pelaamista voi jatkaa siitä mihin toisella laitteella jäi, joka on erittäin hyvä ominaisuus. Voi siis laittaa tuotteita tulemaan kotona ja tarkistaa myöhemmin viljapeltojen tilanne matkalla Phonella.

Peli on Free-to-Play peli, joten jos haluaa nopeaa kehitystä, niin tuotantoja nopeuttavien timanttien osto on välttämätöntä. Ilmaisena pelailuna peli on kuitenkin myös erittäin viihdyttävää ollut viimeisen neljän päivän aikana, jota peliä olen pelaillut. Rahaa en ole vielä laittanut, mutta jos peli jaksaa pitää otteessaan pidempään täytyy kyllä tukea kerran jossain vaiheessa mukavan pelin tekemisestä. Tavoitteena on rakentaa mukavan näköinen ja toimiva farmi jollain aikataululla. Kirjoitan lisää tuloksista, jos peli jaksaa kantaa vielä jonkin aikaa enkä siihen kyllästy. Suosittelen ainakin kokeilemaan. Farmvillen ystävät ovat ainakin todennäköisesti kuin kotonaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti