tiistai 5. kesäkuuta 2012

E3 pressitarjonta 2012
Microsoft:Microsoftin lehdistötilaisuus oli todella yllätyksetön. Vaikka Xbox konsolia ei kotoota löydy, niin silti kiinnostaa myös MS:n tilaisuudet joka vuosi seurata.

Alussa vajaa puolituntia puhuttiin peleistä ja näytettiin kiinnostavampina Halo 4 ja SplinterCell. Nämä tulevat kuitenkin vasta ensivuonna. EA:n urheilupelit olivat myös vahvasti edustettuna, josta en ole lainkaan kiinnostunut.
Muuten show olikin pelkkää viihdesisältöä, eli elokuvia, musiikkia ja eri laitteiden yhteensopivuutta. Äänikomento-ohjaus oli myös isossa osassa. Lisäksi Xbox saa IE selaimen ja SmartGlass sovelluksen, jonka avulla voi ohjata Xboxia ja tuoda lisäsisältöä puhelimeen tai tablettiin. Toimii myös Applen laitteilla. Tuleeko nämä sitten kuinka nopeasti Eurooppaan? Sitä tuskin tiedetään. Toisaalta jos kaikki palvelut saisi myös Eurooppaan ja suoraan konsoliin, kuten Amerikkalaiset jo saavat, niin olisi boxi jo hyppysissä. Kaikki tämä tulee olemaan myös seuraavassa sukupolvessa jo valmiiksi, joten en usko että enää pysyn Xbox perheen ulkopuolella vaan laajennan pelaamisen ja muun kokemuksen kaikkien kolmen ison laitevalmistajan kesken.Lopussa myös Call of Duty: Black Ops 2 pääsi esille ja se näyttikin todella hienolta. Ehkä mielenkiintoisin tekele, mutta se on tulossa myös muille laitteille. MS tosin kehui ensimmäisenä lisäsisällön tulevan Xboxille.Uudesta Xboxista ei hiiskuttu mitään, kuten en odottanutkaan. Ehkä hieman toivoin sen tulevan, mutta yllätyksetön esitys ei lopulta ollut yllätys. Microsoft julkisti myös liudan pienempiä pelejä osana tilaisuutta, mutta en onnistunut sieltä poimimaan mitään kiinnostavaa.

Sony:

Sony aloittaa heti pelien traileripätkien tykityksellä.

Ensimmäisenä tuli esille David Cage esittelemään Heavy Rain tekijöiden uutukaisen. Beoynd: Two Souls. Herätti todellakin mielenkiinnon ja näytti hienolta.Seuraavaksi oli vuorossa muutamia, ei niin kiinnostavia nimikkeitä ja Vita hehkutus alkoi. Vitalle paljon pelejä tulossa, mutta ei juuri kiinnosta. Nainen uudessa Assassin’s Creed pelissä oli varsin positiivinen näky ja peli vaikutti muutenkin hyvältä. Sen takia ei tule kyllä hankittua Vitaa.Myös Sony tuomassa etenkin Vitalle viihdepalveluita, jotka tuskin suomea koskevat.

Mielenkiinto heräsi taas, kun Assasins Creed 3 esiteltiin. Päästiin merellä taisteluun. Laivaa ja tykkitulta ohjaamalla käytiin ihan merellä laivojen välistä taistelua. Todella mielenkiintoinen ja herätti entisestään kiinnostusta uutta Assasin’s Creediä kohtaan. Myös FarCry 3 näytti hyvältä ja se tulee sisältämään 4 pelaajan co-op. Yksinpelinä kuitenkin todennäköisesti tulen pelaamaan ja tämä varmasti konsoliin eksyykin. Toivottavasti on samaa tasoa kuin ykkönen luokattoman toisen osan jälkeen.

Movie konseptia päästiin hehkuttamaan uudella Wonderbook –konseptilla, joka ei kyllä tällaista pelaajaa kiinnosta. Myös mobiililaitteita tuodaan PlayStation Mobile konseptin alaisuudessa ja Sony julkaisi HTC yhteistyön, joten ilmeisesti vain Androidia tuetaan. Ei hyötyä siis Applen omistajalle.

God Of War vasta ensivuonna. Armotonta väkivaltaa ja verta, joka tosin ei ole ennekään kiinnostanut. Näytti kuitenkin hyvältä.Sokerina pohjalla The Last of Us, joka on Uncharted luojan Nauhgty Dogin uusi upea ja mielenkiintoinen peli. Mielenkiinto säilyi ja lisääntyi esittelyn myötä, joten tätä peliä odotellaan myös.Sonyn tilaisuus ei juuri sekään yllätyksiä tarjonnut. Kuten odotettu Sony ei uusista laitteista hiiskunut vaan keskittyi uusiin peleihin ja viihdesisältöön. Muutama todella mielenkiintoinen tekele on tulossa, mutta nekin vasta vuonna 2013 ja olivat jo ennestään julkaistuja nimikkeitä. Positiivista esityksessä oli se, että 3D:tä ei mainittu sanaakaan. Jokohan sen hehkuttamisesta vihdoinkin luovuttaisiin? Sony näytti kyntensä pelaajille paremmin kuin Microsoft, mutta odotukset ovat nyt entistä isommat Nintendon tilaisuutta kohtaan. Todella toivon että Wii U:sta saadaan kunnolla tietoa mihin laite pystyy ja mitä pelejä on tulossa.

EA:

EA:n tilaisuus ei antanut oikein mitään. SimCity kiinnostaa edelleen PC:lle. Sosiaalinen versio Facebookiin, mutta sen taidan jättää omaan arvoonsa.Medal of Honnor somaliassa. Upean näköistä, mutta ei taida itseä jaksaa kiinnostaa tämä FPS tykitys ja samaan sarjaan taitaa upota myös upealta näyttävä Crycis 3.
Muuten pressi olikin taas urheilua, joka ei nappaa.

Ubisoft:

Just Dance 4 heti esittelyssä. Xbox peli, joten ei ole tullut messuja enempää sarjaa kokeiltua. Parhaita tanssipelejä mitä kokeillut ja pelaisin varmasti jos olisi Boxi ja tilava olohuone. Nykyisellään ei kumpaakaan, joten eipä ole tarvetta pelille.

FarCry 3 aloittaa eroottisilla tunnelmilla ja upeilla viidakkosaaren maisemilla. Peli näyttää hienolta, mutta Ubisoftin esityksessä ollut toiminnan määrä toivottavasti on vain näytöstä, eikä peli ole vain sitä. Ensimmäisessä osassa pidin hiiviskelystä ja vihollisten yllättämisestä, jonka jälkeen täysi rähinä päälle. Samaa ehkä odotettavissa nytkin, joten odotan kolmosta innolla.SplinterCell, josta mainittiin jo Microsoftin tilaisuudessa.

Avengers: Battle for Earth, supersankarimättöä. Ei iske.

Ubisoft ensimmäinen, joka näyttää Wii U:lla pelaamista. Uusi Rayman. Yhteistyötä Wii U Pad pelaajan ja Wii remote pelaajien välillä.Wii U:lle yksinoikeudella tulee Zombi U. Lyhyt promovideo ei paljon kerro, mutta oli ainakin hienosti tehty.

AS3. Jep odotellaan! Nyt pelattiin talvisessa Amerikassa.Shootmania. Not for me.

Suurin yllätys Ubisoftilta uusi GTA tyylinen lähitulevaisuuteen sijoittuva peli Watch Dogs, jossa pääosissa kaikkea hallitsevat tietoverkot ja niitä hallitsevat suuryritykset.Nintendo:

Nintendon aloitti shown hienosti lupailemalla pelkkiä pelejä. Olisin tosin halunnut kuulla itse laitteestakin enemmän, mutta se käsiteltiin vain pintapuolin. Pääsääntöisesti asioita joita oli jo tiedossa. Itse show koostui täysin peleistä, joita listattiin vuorotellen. Osaa näytettiin hieman enemmän kuin toisia, mutta lähinnä vain siten, kuinka GamePad ohjain toimii kysiesessä pelissä.

Listaa peleistä:

 • Pikmin3
 • New Super Mario Bros. U
 • Batman Arkham City Armored Edition
 • Scribblenauts unlimited
 • Darksiders 2
 • Mass Effect 3
 • Tank! Tank! Tank!
 • Tekken Tag Tournament 2
 • Trine 2: Director’s Cut
 • Ninja Gaiden 3: <joku lisänimi>
 • Aliens Colonial Marines
 • WiiFit U
 • Sing (working title)


Sitten puhuttiin hetki 3DS:stä, mutta sille järjestetään oma tunti myöhemmin, joten esiteltiin nopeasti vain muutama peli:

 • New super Mario bros 2
 • Paper Mario sticker star
 • Luigi’s Mansion
 • Castlevania: <joku lisänimi>
 • Epic Mickey: <joku lisänimi>
 • Scribblenauts Unlimited
 • Kingdom Hearts 3D:  <joku lisänimi>


Palattiin takaisin Wii U:n pelivalikoimaan:

 • Lego City, näyttää hauskalta!
 • Just Dance 4 (remote ohjain kädessä joten ei toimi tanssipeleissä)
 • Zombie U (padi on ikään kuin reppu, skannataan kohteita ja käytetään inventoryyn,tarkka-ampujan tähtäin…)
 • Assasins Creed 3
 • Rabbids land
 • Yourshape
 • Rayman legends
 • Sports connection
 • Avengers  <joku lisänimi>
 • Nintendo land (ilmeisesti joukko minipelejä opettamaan GamePadin käyttö, kuten Sports Wii:llä)


Siinä se. Shown jälkeen Nintendon streami jatkoi Wii U:n ohjaimen esittelyä Nintendo Landin minipeleillä ja muutamalla kolmannen osapuolen pelillä. Video on kuitenkin Nintendo tyyliin todella yliampuvaa perheen yhdessä oloa, iloa ja kiljumista kuinka yksi pelaaja tekee kaiken ja muut katsoo. Ei se niin toimi oikeasti! Peleistä mielenkiintoisimpana pidän Pikmin 3:sta ja Batmania. Batman oikeastaan tekee Padilla sen mitä ajattelin seuraavan Zeldan tekevän. Ehkä Nintendo ei voi jonkun sopimuksen myötä tuoda Zeldaa samaa aikaan Batmanin kanssa. Jos tässä tosiaan on kaikki mitä Wii U julkaisussa voi tarjota, niin täytyy ehkä vielä harkita missä vaiheessa laitteen hankkii. Metroid ja Zelda loistavat ainakin vielä poissaolollaan. Wii U on kuitenkin tulossa ja viimeistään Zeldan aikaan se tulee varmasti hankittua. Pressissä taidettiin vahingossa paljastaa, että Wii U julkaisu on joulun aikaan vaikka tarkkaa päivämäärää ei kerrottu.

Laitteena Wii U on edelleen mielenkiintoinen. Nintendon pressiin petyin kuitenkin aika pahasti. Kiinnostavia pelejä ei juuri tullut. Uusi Mario on tietysti mukava asia, mutta olisin halunnut oikean uuden Mario seikkailun eikä Brosin jatko osaa.

Tiivistelmä:

Tilaisuudet eivät paljoa hehkutusta tänävuonna keränneet. Enimmäkseen tutuuja nimikkeitä ja jo tiedossa olevia asioita. Viihdepuoleen keskityttiin todella paljon ja pelipuolella painopiste oli FPS peleissä ja urheilussa. Lajeissa, jotka eivät ole lempiaiheitani. Tulevia pelejä odottelen edelleen, jotak oli tiedossa jo ennen E3 pressejä. Suhteellisen tylsä ja yllätyksetön anti tänävuonna Nintendoa lukuun ottamatta. Toivottavasti reportterit paikanpäältä tuovat vielä mielenkiintoisia uutisia kun pääsevät pelejä kokeilemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti