maanantai 4. kesäkuuta 2012

E3 odotuksia
Pelimaailmaan tärkein tapahtuma E3 on käynnistelemässä itseään Yhdysvalloissa Los Angelesissa. Vuotuisia pressitilaisuuksia tulee taas seurattua varmasti tarkkaan. Ajankohtien vuoksi todennäköisesti osaa vasta seuraavana päivänä seuraan nauhoiteettuna, mutta esim. Microsoftin tilaisuus on tänä iltana, joten nenä kiinni seurataan tänään kyllä streamia.

Mitä tänä vuonna sitten messuilta odottaisin? En itse asiassa kovinkaan paljoa. Peliala ei hirveän kiinnostunut ole ollut Wii U laitteesta, mutta itse kuulun siihen toiseen porukkaan. Wii on auttamatta vanhanaikainen ja olen Mario sekä Zelda fani, joten haluaisin kyllä uuden Wii U konsolin hyppysiin ja toivottavasti Marion ja Zeldan kanssa. Moni varmasti ajattelee ettei se riitä, mutta itse uskon sen hyvinkin riittävän. Jos siihen vielä saisi uuden Metroid Prime sarjan tekeleen mukaan, niin kyllä olisi Wii U:n menestys alussa ainakin taattu. Lisäksi konsoli Pad ohjaimella on mielestäni hyvä idea. Etenkin Zelda pelissä tavarat ja kartat voisi hoitaa nopeasti ruutua koskettamalla ja varmasti Nintendolla on muitakin suunnitelmia laitteen varalle. Nintendo aloittikin jo julkaisemalla Wii U:ta koskevat uudistukset. Ohjain on hieman muuttunut ja ainakin alkutietojen perusteella Nintendo on todella panostamassa GamePadiin. TV yhteensopivuutta myös hehkutettiin Nitnedo Direct Pre E2 2012 esityksessä. Yhteisöllisyyttä ajankohdan teeman mukaan myös hehkutettiin kiivaasti. Wii U Pro Controlleri näytti myös erittäin hyvältä, joten halutessaan Wii U:lla voi pelata pelejä ilmeisesti ihan vain normaalilla ohjaimella. Todella hyvä veto, jos näin on! Odotankin kovasti Nintendon pressitilaisuutta ja siellä nähtäviä pelejä. Iso asia varmasti tulee olemaan laitteen hinta. Jos se saadaan tarpeeksi alas, niin uskon laitteen menestyvän. Yli 450 euron hintalappu kyllä alkaa jo varmasti hillitä ostohaluja, mutta itse kyllä tulen sen varmasti heti hankkimaan, jos laitteelle vain tulee pelattavaa. Uusi Mario tai Zelda ainakin minulle olisi jo tarpeeksi. Tarkempia tietoja löytyy esim. pelaajalehti.com:sta.

Uudistettu GamePad istuu ilmeisesti paremmin käteen ja nappuloihinkin hieman muutoksia tullut.

Klassisempi ohjain varmasti tervetullut tosipelaajille! Toivottavasti kaikki pelit myös tukevat ohjainta.Microsoftin ja Sonyn odotettaan kertovan jotain uusista konsoleistaan, mutta epäilen kyllä hieman. Microsoft ehkä voisi jotain vihjailla uudesta Xboxista samaan tapaan kuin Nintendo viimevuonna, mutta en usko että se kunnolla sitä julkisuuteen vielä tuo. PS3 on sen sijaan sen verran tuore vielä, etten usko Sonyn tuovan mitään uutta sen seuraajan osalta. Sony varmasti keskittyy Vitaan ja sen peleihin. Uumoilenkin että Sonyn esitys tulee olemaan aikamoinen pettymys. En ole lainkaan laitteesta kiinnostunut, joten Sony tuskin pystyy tuomaan kovinkaan suuria paljastuksia. Odotankin Sonylta oikeastaan vain uusia pelejä PS3:lle. Microsofi on täysi kysymysmerkki. Saavatko he jotain minua kiinnostavaa esille tuotua vai ei, koska mitään konsolia ei ole, jolla heidän pelejään pelata.

Suurimmat odotukset kohdistuvatkin siis Nintendoon ja ehkä yllätyksen tuovaan Microsoftiin. Haluaisin kyllä nähdä uuden Xboxin ja varmaan sen myötä tulen siirtymään Xboxin pelaajaksi. 360 ei ole ollut aikomusta hankkia mutta Wii U, uusi Xbox kuten myös PS3 tulevat varmasti jossain vaiheessa television läheltä löytymään. Yllätyksiä olen aina valmis E3:sta ottamaan ja seuraankin sieltä raportteja varovaisella mielenkiinnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti