perjantai 13. huhtikuuta 2012

iOS pelattavaa


iPhone ja iPad ovat osoittaneet kyntensä myös pelikoneina.Bussimatkalla, työtauoilla tai ihan vaan kotonakin sohvalla lojumalla Applenlaitteilla on varsin mukava pelata pikkupelejä. Isojen kotikonsoleidenveroiseksi pelikokemus ne tuskin koskaan tulee, sillä kosketusnäytöt asettavataina omat haasteensa. Alla muutamia nimikkeitä joita on tullut viimeaikoinapelailtua.

Infinity Blade


Vastustajia voi aluksi tuijottaa silmästä silmään.

iPadin myötä tuli hankittua Infinity Blade, joka päätyivarsin mukavaan alennukseen App Storeen. Peli ei kuitenkaan ole kovastikaanvakuuttanut. Jonkinlainen tarina pelissä kai on, mutta itsellä se on painunutjo unholaan. Kovinkaan kauaa kerralla peliä ei jaksa ikinä pelata. Pelaajaohjaa hahmoa koskettamalla näytöllä olevia sinisiä rinkuloita. Nämä osoittavatpaikat, johon on mahdollista siirtyä. Varsinaisesti hahmoa ei siis liikuteta,näytetään vain paikka mihin mennään ja kävely tapahtuu välianimaatiossa. Koskettamallanäyttöä eri suuntiin voidaan ympäristöä tarkkailla ja etsiä sieltä aarrepusseja,arkkuja tai potioneja. Jos kosketus vie paikkaan jossa tulee vihollinen vastaan,niin taistelu alkaa. Taistelut hoidetaan käytännössä joko kilvellä viholliseniskuja estämällä tai väistämällä. Oikealle tai vasemmalle väistöt tuleesuorittaa sen mukaan mistä suunnasta vihollinen lyö. Kun väistelty on tarpeeksitulee aika iskeä, jolloin näyttöä suditaan niin paljon kuin pystyy vihollisen torjuntaanasti. Tämän jälkeen toistetaan tapahtumia kunnes jompikumpi kuluttaa energiattoiselta loppuun. Välissä voi käyttää myös muutamia erikoishyökkäyksiä taitaikoja, jotka aiheuttavat viholliseen enemmän vahinkoa.

Dodge breakin alkaessa on aika iskeä takaisin!

Näin jatketaan kunnes päästään linnan ”lordin” luokse, jokatuntuu olevan reippaasti muita voimakkaampi vastus. Nopeat iskut kaatavataloittelevan pelaajan nopeasti. Näin päättyy ensimmäinen bloodline ja alkaauusi. Eli peli alkaa käytännössä alusta. Tällä kertaa vain viholliset ovathieman kestävämpiä kuin viimekerralla. Neljä bloodlinea jaksoin pelata japääsin noin vajaa 20 levelille. Loppuvastus on kuitenkin lvl 50, joten jonkun aikaatulisi ilmeisesti vielä taistella keräten parempia aseita ja tasoja jottavastus kukistuisi. Saman toistaminen uudelleen ja uudelleen syö nopeastipelistä ilon, eikä peliä ole jaksanut enää lainkaan edes aloittaa pieneksihetkeksi. Myös varsin kömpelöt kontrollit vievät parhaimman tuntuman pelinpääpisteestä eli taisteluista.


Draw Someting


Samaan aikaan voi olla useita pelejä käynnissä.

Angry Birdsin suosiota hätyyttelevä piirtelypeli DrawSometing on varsin koukuttava. Ideana on tuttujen tai tuntemattomien kanssaarvailla toisen tekemiä piirustuksia ja vuorostaan piirtää pelikaverillaarvattava kuva. Ensin valitaan sana, jotka saattavat vaihdella julkisuudenhenkilöistä tavalliseen juomalasiin tai tee kuppiin. Sanat on arvioitu 1 – 3 kolikonarvoisiksi. Jos kaveri arvaa sanan oikein, niin pelin kassaan kilahtaakolikoita, joilla voi ostaa pelin sisällä lisää käytettäviä värejä. Kun sana onarvattu, on oma vuoro valita sana ja piirtää se mahdollisimman hyvin, jottapelikaveri arvaa haettavan sanan.

Peli toimii sekä iPhonella että iPadilla ja on molemmillaihan käyttökelpoinen. Piirtäminen on tietysti hieman helpompaa iPadilla isommannäytön ansiosta. Homma sujuu myös hyvin iPhonella ja sormella, jos ei oleturhan tarkka piirtojäljen laadusta.

Piirtämiseen voi välillä panostaa kunnolla ja toisinaan vain suuntaa antavasti.

Todella koukuttava ja hauska peli jota pelaa mielellään useastikinpäivässä. Hyvä puoli on se, että piirrokset jäävät talteen peliin ja sanoja voikäydä arvailemassa kun on aikaa. Molempien pelaajien ei siis tarvitse ollaonline yhtä aikaa. Pelin Facebook sivuilla on nähtävillä todella taiteellisiaotoksia pelillä tehdyistä kuvista, joihin en todellakaan itse pystyisi. Tikku-ukotja yksinkertaiset kuvat kuitenkin ovat ajaneet hienosti asiansa sananarvaukseen. Peliä kannattaa ainakin kokeilla, koska tarjolla on niin ilmainenmainoksilla toimiva versio kuin alle euron maksava maksullinen versio.

Wind-Up Knight
Tätä peliä on tullut pelattua joulun tienoilta asti satunnaisesti.Taisi tulla joulun Applen kalenterista ilmaiseksi, mutta olisi tästä sen euron taipari voinut hyvin maksaakin.

Kyseessä on tasohyppelyä tarjoava ritaripeli. Pelaaja ohjaavieterillä toimivaa ritaria, joka etenee kentällä taukoamatta. Erilaistenesteiden ilmaantuessa on toimittava oikealla tavalla tai kentän joutuualoittamaan alusta. Myös vieterin vedon loppuessa peli päättyy. Kentältä täytyysiis saada kerättyä vieterin avaimia, jotka lisäävät vääntöä ritariin. Myöskilven päälle putoava kivi tai iskut viholliseen tuovat lisää aikaa. Ritariosaa kieriä, hyppiä, suojata kilvellä ja lyödä miekalla. Taitoihin tuleepäivityksiä kuten tuplahyppy, jolla pääsee pidemmälle. Alussa käydään hyvinensimmäisten kenttien aikana läpi taidot ja niiden mahdollisuudet. Peli koostuuneljästä kirjasta, joissa kussakin on 12 kenttää. Lisäksi on yksi bonus kenttä,jos kaikki kirjan tasot onnistuu läpäisemään A tai S suorituksen arvoisesti.Kenttiin on piilotettu paikkoja, josta löytyy pelikortti. Matkanvarrella myös kerätäänkolikoita. Jos onnistuu yhden pelikerran aikana keräämään kaikki kolikot sekälöytämään kortin, niin kenttä on suoritettu S tason mukaisesti.

Neljä ohjausnappia on sijoitettu näytön alakulmiin.


Ensimmäiset kaksi kirjaa ovat suhteellisen helppoja ja niistäonnistuinkin keräämään jokaisesta kentästä kaiken. Kirjat kolmonen ja nelonenovatkin tason nousu ja kenttiä joutui todenteolla tahkomaan, että ne pääseeedes läpi. Alkaa ilmeisesti sormet olemaan sen verran elämää nähneet, että eiyksinkertaisesti pysty enää yhtä nopeaan toimintaa kuin joskus aikanaan.Välillä jopa turhautui ja totesi, että parempi kokeilla uudelleen huomenna.Kenttiä oli sopivasti. Enempää niitä ei juuri olisikaan jaksanut tahkota.Kentistä saa palkkioksi ”noteseja”, joilla voi ostaa ritarille uusiavarusteita. Niitä tosin saa myös ilmaiseksi palkinnoksi, jos pelaa tarpeeksihyvin. Varsinaista hyötyä varusteista ei taida olla ja notesit kuluvat ainauuden kirjan avaamiseen, joten niitä ei juuri kannata käyttää ellei haluamaksaa ylimääräistä.

Viimeisessä bonus kentässä mennään väärinpäin. Todella vaikea taso!

Todella mukava ja hyvin toteutettu peli, jota tuli pelattuaainoastaan iPhonella. Musiikki rellutukset kävi tosin ärsyttämään, jotenmutella tuli pelattua enimmäkseen.

Muutamia muitakin nimikkeitä on tullut pelailtua, mutta ne ovat sen verran tuoreita että jatketaan tarinaa taas joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti