torstai 8. maaliskuuta 2012

Apple vain osaa
Apple piti eilen San Franciscossa tiedotustilaisuudessa, jossa esiteltiin uusi iPad versio. Lisäksi esille tuotiin uudempi versio Apple TV -laitteesta sekä päivityksiä ohjelmistoihin. Täytyy vain ihailla Applen tapaa julkaista asioita. Yhtiö ei ole pitänyt minkäänlaista meteliä tuotteista eikä sen tarvitsekaan. Arvailut ja keskustelut ovat käyneet kuumana ilman, että Apple itse on sanonut sanaakaan. Moni muu yhtiö lanseeraa ensin tuotteen ja ilmoittaa, että tulee myyntiin joskus, mahdollisesti vuosi tai jokin vuosineljännes. Apple puolestaan julkisti laitteen kanssa päivän jolloin tuotetta saa. Nyt julkistetut laitteet ovat saatavilla jenkeissä jo 16.3. eli vain reilu viikko siitä, kuin ensimmäisen kerran tuotteesta ylipäätään kerrotaan. Myös Suomeen ainakin uusi Apple TV on tulossa ensiviikolla.

iPhonen myötä mielenkiinto Applen muihin tuotteisiin on vain kasvanut. Täysin varmaa ei ole mitä iPadilla voisi tehdä, mutta uusi teknologia kiinnostaa itseä todella paljon. "Uusi iPad" kuten Apple laitetta kutsuu (ei siis iPad 3) jättää nykyiset uudet pelikonsolit jälkeensä ainakin muistissa ja ennen kaikkea näytön tarkkuudessa. Uuteen 9,7 -tuumaiseen Retina -näyttöön on saatu ahdettua 3,1 miljoonalla pikseliä. Tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä. Huikeaa! Applen sivuilla onkin nähtävissä laaja esittely uusista tuotteista ja mm. uuden näytön tarkkuudesta. Näyttää pahasti siltä, että uusi iPad menee hankintaan. Ehkä sille jopa käyttöä keksii iPhonen tapaan sohva surfailuun, vain paljon tarkemmalla ja isommalla kuvalla. :) Toki pelikoneenakin erittäin varteenotettava laite!

Uusi Apple TV

Toinen laitejulkaisu oli uusi versio Apple TV:stä. Tämä kiinnostaa todella paljon. Full HD tason elokuvia ja sarjoja voi katsoa suoraan laitteella. Toivottavasti tarjontaa on myös Suomessa, eivätkä hehkutukset jää vain jenkkeihin. Yksi helpottavin ominaisuus on kyllä laitteessa ole AirPlay. iPhonesta tai iPadista voi streemata kuvan televisioon ja jos homma todellakin toimii, niin uskomattoman helppo tapa katsoa iPhonen kautta televisioyhtiöiden nettipalveluista ohjelmia. Tämä menikin jo Verkkokaupan ennakkotilaukseen! :D Lisää aiheesta siis tulossa... :)

Ohjelmistoja

Myös ohjelmistoihin on tullut parannuksia. iOS 5.1 koki päivänvalon, mutta tätä ei ole päässyt vielä ainakaan omaan puhelimeen päivittämään. Palvelimet sen verran tukossa ilmeisesti ettei edes päivityksen saatavuuden tarkistus onnistu. Toisaalta parempi odottaa jokunen viikko, niin kuulee onko päivityksessä ollut jotain ongelmia. Viimeksi Apple taisi tuoda melkein heti iOS 5.0.1 päivityksen ongelmien vuoksi. iPhoto sovellus on myös tuotu iOS laitteille. Täytyy hankkia sekin kun päivityksen saa tehtyä, ohjelma kuin vaatii iOS 5.1:n. Varsin tyylikäs ja helppokäyttöinen ohjelma kuvien käsittelyyn eikä maksa kuin alta 5 €! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti