perjantai 20. tammikuuta 2012

Uusi pelivuosi

Viimevuosi jäi historiaan ehkä yhtenä parhaimpana pelivuotena kun moni huippunimike sai jatko-osan, kuten Batman, Zelda ja Uncharted sarjat. Nyt alkanut vuosi näyttää jo ennakoiden valossa varsin lupaavalta pelaajan suhteen. Alla minua kiinnostavia pelejä, jotka odottavat julkaisemistaan ja pelikoneeseen pääsemistä.

Trine 2


Suomalaisen pelitalon kehittämä Trine vetosi minuun uskomattoman kauniilla ulkonäöllään sekä mielenkiintoisella hahmotriolla, jota voi vaihtaa lennosta. Tasoloikkaa ja seikkailua sisältävä peli tempaisi heti mukaansa mitäänsanomattomasta tarinasta huolimatta. Trine 2 on julkaistu jo muille alustoille, mutta Euroopassa PS3 versio antaa vielä odottaa itseään. Sony ei vain kertakaikkiaan ole oppinut hallitsemaan kaikkia markkina-alueitaan. Missähän lie tarkistuskierroksilla peli viipyy Euroopassa, vaikka sama pelipaketti on lyönyt läpi Sonyn seulan jo useita viikkoja sitten rapakon takana. Odottelen kuitenkin PS3 versiota, koska sillä sen haluan pelata. Voisihan sitä tietysti hankkia Boxin niin pääsisi eroon näistä Sonyn tuskastuttavista oikuista, mutta ehkä toisella kertaa. :D PC olisi myös yksi vaihtoehto, mutta sillä pelaamiseen en kovinkaan paljon enää nykyisin lämpene.


Final Fantasy XIII-2


Final Fantasy sarja on ollut aina lähellä sydäntä, enkä näe mitään syytä olla hankkimatta ja pelaamatta uusinta osaa, joka ilmestyy jo reilu kuukauden kuluttua. Sarjan kolmastoista osa sai osakseen valtavaa kritiikkiä, mutta itse pidin siitä ja jaksoin pelata jopa 100 % Trophyjen osalta läpi. 13-2 on saanut reilu viikko sitten pelattavan demon PlayStation Storeen, jota tuli jo kokeiltua. Lupaavalta näyttää ja mikäli ennakkotiedot laajemmasta, avarammasta ja tutkimusvapaasta maailmasta pitävät paikkansa en usko että tulen pettymään. Pieniä muutoksia oli toimivaan taistelusysteemiinkin tullut. Pokemonien tapaan pelissä pystyy keräämään vihollisia ja käyttämään niitä hyödyksi taistelussa. Kuinka kiehtovaa! Odotan. :)


Resident Evil 6


Capcom julkaisi trailerin ja tiedon, että uusi osa maineikkaaseen Resident Evil sarjaan julkaistaan loppuvuodesta. Resident Evil 5 oli parhaimpia co-op pelaamisen pelejä, joka tarjosi pelattavaa ja innostuksen pelata samat kentät useampaan kertaan läpi niin yksin kuin kaverinkin kanssa. Jokainen nurkka tuli koluttua ja aarre löydettyä. Yksi parhaimpia pelejä tässä pelisukupolvessa, joten todella mielenkiintoista nähdä minne uudessa Resident Evil:ssä päästään seikkailemaan ja onko yhtä upea co-op pelitila edelleen mukana.


I Am Alive

Ubisoftin kehittämää kauhuseikkailu on osoittautunut trailereiden perusteella varsin kiinnostavalta. Uusi traileri, joka kertoo vihollisten uhkaamismahdollisuudesta ja selviytymisestä mahdollisesti luotiakaan käyttämättä kuulostaa jännittävältä. Resident Evil sarjassa on ollut usein tilanteita, jolloin joutuu säästämään ammuksia pahemman varalle. Toisenlaisen tien kohteeseen pääsemiseksi voi olla varsin kiehtovaa.


Max Payne 3

Max Paynen ensimmäinen ja toinenkin osa olivat taattua viihdettä aikanaan Remedyn työstämänä. Laadusta tuskin tingitään sarjan siirryttyä Rockstar Gamesin siipien suojiin, mutta saa nähdä viekö uusi isäntä peliä parempaan suuntaan. Alkutiedot myös tästä ovat olleet lupaavia. Pelin tosin ilmoitettiin myöhästyvän, joten toivottavasti niitä ilmoituksia ei aleta näkemään ihan joka kuukausi.


The Last of Us

Uncharted sarjan kehittäjien uusin tekele The Last of Us herätti mielenkiinnon heti ensimmäisestä traileristaan. Pelistä ei tosin kovin paljon tiedetä, mutta mitä voi odottaa Uncharted sarjan laadukkaan jäljen luojilta?


Tomb Raider

Tomb Raider palaa vanhalla nimellään! Tästä olen nähnyt vain trailerin enkä esimerkiksi lukenut juuri mitään. Odotan kuitenkin!


Hitman: AbsolutionYksi kovimmista odotuksista kohdistuu uuteen Hitman peliin. Edellisestä on jo reilu viisi vuotta, joten aikaa on vierähtänyt. Varsinkin ensimmäiset seikkailut, jota PC:llä tuli pelattua olivat mukaansa vetäviä ja erilaisten ratkaisujen löytäminen samoihin ongelmiin oli kiehtovaa.


Grand Theft Auto 5


GTA 5 tuskin selittelyjä tarvitsee. Tuleeko tänävuonna vai seuraavana? Odotellaan innolla!

Paljon muitakin pelejä varmasti tulossa. Isoja nimikkeitä jatkoineen sekä täysin uusia pelejä. Oman lisän tuo mahdollisesti julkaistava Wii U konsoli. Ei taida tulevanakaan vuonna ehtiä pelaamaan kaikkea mitä haluaisi. Missähän välissä vain ehtisi niihin vuosien varrella väliin jääneisiin peleihin palaamaan...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti